Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

300 g
40 g
250 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme.

  2. 2

    Na šalát uvaríme zemiaky v šupke. Zvlášť uvaríme tekvicu a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a pretlačíme cez mriežku aj s tekvicou. Vajíčko uvaríme na hniličku a pridáme do zemiakov tiež cez mriežku. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a nasekanú petržlenovú vňať, všetko dobre premiešame. Podávame s mäsom.

Diskusia k receptu

haji
Inspirativní kombinace zemiaky, hokaido, vajce, petržlenová nať. Konzistence salátu je blíže kaši, ale to je detail.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia