Recepty, kde je petrzlenova
Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....
Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách....
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...
Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....
Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú
zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným
teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...
Hubník
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu,
štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.
Falošný vodový börek
Výborný börek, ktorý každý nepozná :-) Je to taká zjednodušená verzia pravého "vodového" böreku, ktorý...
Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm
kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme,
pridáme olivový...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito
prísadami pomaly udusíme....
Jelenie stehno na hríboch
Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme
a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme
mäso...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...
Krémová polievka s lososom
Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...
Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na
rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...
Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou
kuchyňou a je výborná, ochutnajte.
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso,
osolíme, okoreníme a orestujeme...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Vajíčková nátierka starej mamy
Túto nátierku nám robila starká, teraz ju robím deťom ja.
Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....
Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách....
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...
Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....
Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...
Hubník
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.
Falošný vodový börek
Výborný börek, ktorý každý nepozná :-) Je to taká zjednodušená verzia pravého "vodového" böreku, ktorý...
Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....
Jelenie stehno na hríboch
Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...
Krémová polievka s lososom
Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...
Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...
Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou kuchyňou a je výborná, ochutnajte.
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Vajíčková nátierka starej mamy
Túto nátierku nám robila starká, teraz ju robím deťom ja.