Petrzlenova

Recepty, kde je petrzlenova

prazdny

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom

Hlavné jedlá

Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

prazdny

Cícerové fašírky s bôbom

Bezmäsité jedlá

Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...

prazdny

Tafelspitz

Hovädzie mäso

Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...

prazdny

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami

Večera

Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....

prazdny

Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

Bezmäsité jedlá

Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách....

prazdny

Lahodné závitky so slivkovou omáčkou

Bravčové mäso

Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

prazdny

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

prazdny

Hubník

Bezmäsité jedlá

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

prazdny

Falošný vodový börek

Bezmäsité jedlá

Výborný börek, ktorý každý nepozná :-)  Je to taká zjednodušená verzia pravého "vodového" böreku, ktorý...

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Mäsové guľky bez lepku

Bravčové mäso

Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....

prazdny

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Hlavné jedlá

Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

prazdny

Jelenie stehno na hríboch

Hlavné jedlá

Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...

prazdny

Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...

prazdny

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami

Hlavné jedlá

Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

prazdny

Plnené zemiaky so slaninou

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...

prazdny

Krémová polievka s lososom

Večera

Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

prazdny

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou

Hovädzie mäso

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...

prazdny

Klobásová polievka à la Szoky

Večera

Nechali sme sa inšpirovať maďarskou kuchyňou a je výborná, ochutnajte.

prazdny

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou

Hlavné jedlá

Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

prazdny

Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami

Hlavné jedlá

Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...

prazdny

Vajíčková nátierka starej mamy

Bezmäsité jedlá

Túto nátierku nám robila starká, teraz ju robím deťom ja.