Petrzlenova

Recepty, kde je petrzlenova

prazdny

Vývar s jarnou zeleninou a nemäsovými guľkami a steaky s chrenovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Doprajte si mäsovú chuť s vegánskymi náhradami mäsa Goody Foody napríklad podľa receptov z tohto videa.

prazdny

Kurací rezeň so syrom, proscuittom a zelerovým šalátom

Kuracie mäso

Skvelá obmena tradičného kuracieho rezňa, prekvapí vás chuťou a rýchlou prípravou.

prazdny

Bravčové plece na divoko so žemľovou knedľou

Bravčové mäso

Nie som veľký fanúšik bravčového mäsa, ale tento recept sa mi zapáčil hneď pri prvom ochutnaní....

prazdny

Hubovník

Bezmäsité jedlá

Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....

prazdny

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...

prazdny

Zemiaková polievka s hubami

Bezmäsité jedlá

Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...

prazdny

Blesková zemiaková placka

Bezmäsité jedlá

Dnes je Popolcová streda, prísny pôst, tak som si urobila takéto raňajky.

prazdny

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

prazdny

Cviklové ragú s pohánkou a Tofu

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte ľahké a chutné jedlo, vyskúšajte prepojenie cvikly, pohánky a výživného Tofu...

prazdny

Šošovicový prívarok so strateným vajcom

Bezmäsité jedlá

Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom,...

prazdny

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

prazdny

Hubník

Bezmäsité jedlá

Jedli ste už zapekanú krupicovú kašu s hubami? Tento jednoduchý recept vám ukáže ako na to.

prazdny

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom

Hlavné jedlá

Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

prazdny

Cícerové fašírky s bôbom

Bezmäsité jedlá

Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...

prazdny

Tafelspitz

Hovädzie mäso

Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...

prazdny

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami

Večera

Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....

prazdny

Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

Bezmäsité jedlá

Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách....

prazdny

Lahodné závitky so slivkovou omáčkou

Bravčové mäso

Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

prazdny

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

prazdny

Hubník

Bezmäsité jedlá

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

prazdny

Falošný vodový börek

Bezmäsité jedlá

Výborný börek, ktorý každý nepozná :-)  Je to taká zjednodušená verzia pravého "vodového" böreku, ktorý...

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.