Zemiakovo-kvaková polievka
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
3 ks menšie (v šupke) |
|
1/2 ks |
|
1 l |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu (nemusí byť): | |
|
|
|
|
mix |
|
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
- 2
Zvyšnú zeleninu očistíme (okrem zemiakov, tie necháme v šupke) a nakrájame na malé kúsky.
- 3
Pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme kým zelenina nezmäkne. Dobre ochutíme.
- 4
Polievku rozmixujeme v mixéri, dochutíme ak je treba.
Tiež kvaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu