Toskánsky cuketový koláč
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.
12
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Ošúpané cukety nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme pustiť vodu.
- 2
Medzitým na suchej panvici nasucho opražíme slnečnicové semienka a po vychladnutí ich zomelieme.
- 3
Cukor s vajcami vyšľaháme do svetlej peny, pridáme vanilkový cukor, citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pomleté slnečnicové semienka, dôkladne vyžmýkanú cuketu a nasekanú petržlenovú vňať s bazalkou.
- 4
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cuketovým cestom.
- 5
Pečieme 45-50 minút na najnižšom rošte rúry vyhriatej na 175 stupňov.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.lamart.cz/toskansky-cuketovy-kolac...
@borkabb uvádíš, že jsi recept našl/a v časopise, a piekl/a si ho, chutnal/a?
Ano, veľmi podobný recept, ja som ho už piekla niekoľko krát, je chutný s tou kombináciou byliniek.