Petržlen

Recepty, kde je petržlen

prazdny

Kuracie lasagne

Kuracie mäso

Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...

prazdny

Kapustné listy plnené zeleninou

Bezmäsité jedlá

Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...

prazdny

Tatranské morčacie stehná

Obed

Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

prazdny

Cesnaková polievka

Bezmäsité jedlá

Do vriacej vody dáme variť mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu (všetko pokrájané na kocky) a...

prazdny

Jarná zeleninová polievočka

Bezmäsité jedlá

prababička a babička, milujú aj moje deti

prazdny

Fazuľová polievka a krupicové rezance

Cestoviny

Je to recept mojej prababičky i babičky a samozrejme aj môj

prazdny

Srnčie tournedos

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...

prazdny

Srnčie stehno na smotane

Hlavné jedlá

Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Námornícky guláš

Hovädzie mäso

Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

prazdny

Guláš z diviny

Večera

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

prazdny

Petržlenová nátierka

Bezmäsité jedlá

Petržlen a mrkvu najemno nastrúhame.

prazdny

Plnené vajíčka so syrom

Bezmäsité jedlá

Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...

prazdny

Zeleninové krokety

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

prazdny

Mexický závitok z rybieho filé

Hlavné jedlá

Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...

prazdny

Mexický šalát s kurčaťom

Kuracie mäso

Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...

prazdny

Bylinkovo–zemiaková nátierka

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

prazdny

Zajac plnený šalviou a hríbmi

Hlavné jedlá

Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

prazdny

Krémová rybia polievka

Polievky

Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú...

prazdny

Slepačia polievka s pečeňovými haluškami

Polievky

Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do...

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Hubovo–hovädzia polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

prazdny

Palacinky plnené dusenou mrkvou

Bezmäsité jedlá

Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...

prazdny

Ryba na grécky spôsob

Hlavné jedlá

Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...

prazdny

Baraní guláš

Hlavné jedlá

Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Bramboračka

Bezmäsité jedlá

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Hubová polievka s mrveničkou

Polievky

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme...

prazdny

Dunajská polievka

Polievky

Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...

prazdny

Maďarská sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....