Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková baba.
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
70 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Mäso rozporcujeme, osolíme, okoreníme, a položíme na hlbší pekáč, ktorý sme vystlali slaninou a podlejem trochou vody. Všetku koreňovú zeleninu postrúhame na strúhadle (ako na mrkvový šalát). Zajac musí byť zakrytý hrubšou vrstvou (aj 8 cm zeleniny). Na zeleninu uložíme pár plátkov slaniny, zakryjeme a dusíme asi 1 hodinu.
- 2
Medzi tým si pripravíme cesto ako za zemiakovú babu. Zalejeme na vrch pekáča a dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu