porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0,5 l studenej vody. Očistíme a na drobné kocky pokrájame cibuľu, petržlen a karotku. Šošovicu scedíme a vodu z nej odložíme. Zeleninu a šošovicu opražíme na PL masla. Zalejeme vodou zo šošovice a na slabom plameni varíme pol hodiny. Šošovicu zalejeme šľahačkou, povaríme a dochutíme soľou a korením.
- 2
Rúru zohrejeme na 180 stupňov Celzia. Kožu na plátkoch mäsa ostrým nožom krížom narežeme, ale nie príliš hlboko. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme rozmarínom. Na pekáči zohrejeme trochu oleja a mäso opečieme zo strany, na ktorej je koža. Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15–20 minút.
- 3
Po obrátení na druhú stranu dopekáme ešte 5–10 minút. Počas pečenia viackrát polievame výpekom. Pečené husacie prsia vyberieme z pekáča a necháme ešte 2 minúty odležať. Potom kolmo na vlákna pokrájame na plátky hrubé 2 cm a servírujeme so šošovicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu