Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 125 °C
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, čerstvo zomleté nové korenie a celé korenie. K spenenej cibuli primiešame rajčiakový pretlak, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, vložíme bouquet garni a necháme pomaly variť.
- 2
Jahňacinu umyjeme, osolíme, ochutíme čiernym korením a potom ju v druhom hrnci opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji. Lýtka vložíme do vriaceho zeleninového základu, prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry rozohriatej na 125 °C a pečieme asi 1,5 h domäkka.
- 3
Mäso vyberieme, vývar precedíme cez sitko a varíme, kým omáčka nenadobudne medovú konzistenciu. Vmiešame posekané mätové lístky.
- 4
Náš tip: Patizónový prívarok: Na cibuľke orestujeme nastrúhaný patizón, pridáme cukor, soľ a ocot a podusíme do mäkka. Na záver zalejeme bielou bešamelovou omáčkou (základná omáčka z masla, múky a mlieka).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu