Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom

František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009 14:52
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava
90 min
na 125 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, čerstvo zomleté nové korenie a celé korenie. K spenenej cibuli primiešame rajčiakový pretlak, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, vložíme bouquet garni a necháme pomaly variť.

  2. 2

    Jahňacinu umyjeme, osolíme, ochutíme čiernym korením a potom ju v druhom hrnci opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji. Lýtka vložíme do vriaceho zeleninového základu, prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry rozohriatej na 125 °C a pečieme asi 1,5 h domäkka.

  3. 3

    Mäso vyberieme, vývar precedíme cez sitko a varíme, kým omáčka nenadobudne medovú konzistenciu. Vmiešame posekané mätové lístky.

  4. 4

    Náš tip: Patizónový prívarok: Na cibuľke orestujeme nastrúhaný patizón, pridáme cukor, soľ a ocot a podusíme do mäkka. Na záver zalejeme bielou bešamelovou omáčkou (základná omáčka z masla, múky a mlieka).

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist