Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme 2/3 oleja, na ktorom orestujeme cibuľku, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak. Cibuľu, cesnak a zeleninu zalejeme vývarom, pridáme očistené nakrájané zemiaky a všetko varíme do polomäkka. Očistené huby nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Uvarenú zeleninu a zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, až nám vznikne veľmi jemný krém.
- 2
Podľa potreby ho môžeme rozriediť zeleninovým vývarom. Do takto pripravenej polievky pridáme orestované huby a všetko krátko povaríme. Polievku dochutíme soľou a korením. Pridáme kyslú smotanu a majorán.
- 3
Náš tip: Čerstvé huby možno nahradiť aj sušenými, ktoré namočíme asi na 20 minút do studenej vody. Huby scedíme a môžeme ich použiť ako základ do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu