Hubová polievka

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 22. októbra 2009
Hubová polievka
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
100 g
100 g
100 g
1,5 l
150 g
250 g
10 g
150 g
5 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme 2/3 oleja, na ktorom orestujeme cibuľku, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak. Cibuľu, cesnak a zeleninu zalejeme vývarom, pridáme očistené nakrájané zemiaky a všetko varíme do polomäkka. Očistené huby nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Uvarenú zeleninu a zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, až nám vznikne veľmi jemný krém.

  2. 2

    Podľa potreby ho môžeme rozriediť zeleninovým vývarom. Do takto pripravenej polievky pridáme orestované huby a všetko krátko povaríme. Polievku dochutíme soľou a korením. Pridáme kyslú smotanu a majorán.

  3. 3

    Náš tip: Čerstvé huby možno nahradiť aj sušenými, ktoré namočíme asi na 20 minút do studenej vody. Huby scedíme a môžeme ich použiť ako základ do polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia