Zemiakovo-hríbová polievka

egreska - fotkaegreska, 13. januára 2010
Zemiakovo-hríbová polievka
Foto: egreska

Suroviny

Halušky:
1




Postup

  1. 1

    Nakrajanu zeleninu dame varit do vody,pridame bujon,huby a varime do polomakka.Potom si oprazime slaninku spolu s cibulou,a cesnakom-nie dlho,zaprasime hl.mukou,pridame trosku ml.červenej papriky,a zalejeme troskou studenej vody-dobre rozmiešajte a pridajte do polievky.

  2. 2

    Halusky:do vajička zamiesame vegetu alebo sol a tolko krupice aby bolo stredne huste cesto a cez haluskar pohadzeme do polievky.A nakoniec ešte dochutime celu polievku podla vasej chuti a ked polievku odstavite pridajte trosku majoranky.Hotovo!!

Diskusia k receptu

sovka62
A nebudú tie halušky tuhé, keď do nich nejde žiadny tuk? Voľakedy som ich robievala s bravčovou masťou, teraz už musí stačiť rastlinný olej, ale sú úplne mäkkučké, krupica je napuchnutá. Mám ich veľmi rada.
egreska
No,nie su tvrde,necham ich trošku nabobtnat a ked postoja tak hadzem do polievky..len netreba to s krupicou prehnat lebo potom budu tvrde.Ja to robim od oka, takze miešam a dosypam..ak si nie ste istí, tak treba par hodit do vody a uvidite či sa nerozvaraju..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia