4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie husi, posypeme korením, osolíme a postup opakujeme, kým neminieme hus. Pridáme bobkový list, klinčeky a zalejeme nálevom z piva a vína, hus zaťažíme a necháme 2 dni odležať.
- 2
Zeleninu narežeme na malé kocky a urestujeme na tuku. Pridáme porcie husi, podlejeme nálevom a za podlievania dusíme do polomäkka.
- 3
Potom hus vyberieme na pekáč, obložíme narezanými jablkami, pridáme prepasírovanú zeleninu a šťavu, posypeme strúhankou a rascou a pečieme z oboch strán dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu