Nakladaná hus

redakcia - fotkaredakcia, 20. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
2 ks
200 g
750 g
0,5 l
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie husi, posypeme korením, osolíme a postup opakujeme, kým neminieme hus. Pridáme bobkový list, klinčeky a zalejeme nálevom z piva a vína, hus zaťažíme a necháme 2 dni odležať.

  2. 2

    Zeleninu narežeme na malé kocky a urestujeme na tuku. Pridáme porcie husi, podlejeme nálevom a za podlievania dusíme do polomäkka.

  3. 3

    Potom hus vyberieme na pekáč, obložíme narezanými jablkami, pridáme prepasírovanú zeleninu a šťavu, posypeme strúhankou a rascou a pečieme z oboch strán dozlata.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: