Recepty, kde je parmezán
Bolonské špagety
Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého
„oteckovania“, či skôr, ako ma
nazývali...
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme
do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme
patizóny. Sterilizujeme pri...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme
a vyberieme z každej
lyžicou vnútro,
pokvapkáme olivovým
olejom, osolíme
a okoreníme.
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia,
parmezán, múku, soľ a korenie....
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme,
osolíme, okoreníme. Na rozohriatej
panvici opečieme kožou nadol, pridáme
bylinky a dáme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha
orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar
a na miernom ohni...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné,
cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť
storakými prílohami, ...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame
voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule
s hmotnosťou cca 30...
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán,
cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly
miešame a...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni
kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá,
ľahko stráviteľná,...
Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme.
Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka
novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi
detailmi oslavuje...
Kačacie prsia na batátovom pyré
Kačacie prsia na pyré zo sladkých
zemiakov a zapečenou špargľou.
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých
druhov húb, arborio
ryže, previazané parmezánom a
oživené iskrou z tymianu......
Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.
Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo
slané...
Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...
Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...
Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...
Bolonské špagety
Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie....
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...
Kačacie prsia na batátovom pyré
Kačacie prsia na pyré zo sladkých zemiakov a zapečenou špargľou.
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.
Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...
Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...
Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...
Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...