Recepty, kde je parmezán
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme
do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme
patizóny. Sterilizujeme pri...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme
a vyberieme z každej
lyžicou vnútro,
pokvapkáme olivovým
olejom, osolíme
a okoreníme.
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia,
parmezán, múku, soľ a korenie....
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme,
osolíme, okoreníme. Na rozohriatej
panvici opečieme kožou nadol, pridáme
bylinky a dáme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha
orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar
a na miernom ohni...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné,
cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť
storakými prílohami, ...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame
voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule
s hmotnosťou cca 30...
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán,
cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly
miešame a...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni
kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá,
ľahko stráviteľná,...
Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme.
Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka
novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi
detailmi oslavuje...
Kačacie prsia na batátovom pyré
Kačacie prsia na pyré zo sladkých
zemiakov a zapečenou špargľou.
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých
druhov húb, arborio
ryže, previazané parmezánom a
oživené iskrou z tymianu......
Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.
Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo
slané...
Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...
Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...
Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...
Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame
na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji...
Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...
Cuketový koláč
Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...
Talianske kuracie rizoto
Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie....
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...
Kačacie prsia na batátovom pyré
Kačacie prsia na pyré zo sladkých zemiakov a zapečenou špargľou.
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.
Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...
Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...
Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...
Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...
Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji...
Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...
Cuketový koláč
Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...
Talianske kuracie rizoto
Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať...