Krémové risotto s medvedím cesnakom
Foto: siuuu
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola Zobraziť celý popisKlasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola úžasná - jednoducho tej lahodnej krémovej chuti neviem odolať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 PL |
|
250 g (Arborio, Carnaroli, Vialone) |
|
1 dl |
|
1,3 l |
|
3 hrste |
|
3 plátky |
|
1/2 citróna |
|
70-80 g strúhaný |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
V širšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno pokrájanú šalotku, 1-2 minúty restujeme, pridáme neumytú !!! ryžu, premiešame, a za občasného miešania opekáme 2-3 minúty - každé zrnko ryže by malo byť obalené olejom. Následne pridáme víno, premiešame a za občasného miešania necháme odpariť alkohol a tekutinu vsiaknuť do ryže. Trvá to iba pár minút. Ochutíme korením.
- 2
Potom postupne podlievame vývarom a varíme pokiaľ nie je ryža uvarená al dente (zvrchu je ryža mäkká ale jadro drží pekne pokope). Keď je ryža uvarená pridáme medvedí cesnak rozmixovaný s troškou vývaru, citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, pridáme maslo, prikryjeme na 2-3 minúty, jemne premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou a korením a hneď podávame - buď ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsku či rybe.
Tiež krémové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu