Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Foto: skatulka
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj dobre vyzerá na tanieri.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
- 2
Samostatne uvaríme brokolicu, nemusí byť úplne do mäkka, stačí tak, aby sme ju mohli rozmixovať. Po uvarení je dobré ju prudko schladiť, aby si zachovala farbu. Časť môžeme odložiť na ozdobu.
- 3
Pesto si teda pripravíme zmixovaním predvarenej brokolice, mladého špenátu, orechov a dochutíme cesnakom, pazmezánom, soľou a korením. Na zriedenie môžeme použiť olej alebo aj vodu z broklice.
- 4
Hotové cestoviny zmiešame s pripraveným pestom a dozdobíme brokolicou a orechmi.
Tiež s pestom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som dala špenát aj kvôli farbe, aby to bolo zelenšie. :)