Krémová pórová polievka
Krémová pórová polievka

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

novalim - fotkanovalim, 15. apríla 2019. Komerčný recept.
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Foto: novalim
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
2 strúčiky
1 ks
4 ks
1 ks
50 ml
1 l (alebo zeleninový)
 štipka
4 plátky
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle orestujeme dosklovita na jemno nakrájanú šalotku. Pridáme pór so zemiakmi a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty.

  2. 2

    Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme vývar, doplníme približne také isté množstvo vody, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni cca 20 minút. Medzitým si pripravíme krutóny.

  3. 3

    Chlieb nakrájame na malé kocky. V mise si zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom a morskou soľou. Do zmesi vložíme kocky chleba a premiešame, aby chlieb nasiakol. Vysypeme kocky chleba na plech a pečieme do zlatista v rúre na 200 °C cca 10 min.

  4. 4

    Keď sme dovarili polievku, ochutíme ju muškátovým orechom, rozmixujeme ponorným mixérom a naložíme do tanierov alebo misiek na polievku.

  5. 5

    Na vrch poukladáme krutóny, pridáme opečenú slaninu a ozdobíme hoblinami parmezánu a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia