Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Foto: siuuu
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody dáme variť špargľu. Varíme cca 3-4 minúty. Špargľa musí zostať chrumkavá. Vyberieme a sprudka schladíme v studenej vode, necháme odkvapkať. Pokiaľ sa špargľa varí, rozpustíme si ghee alebo maslo.
- 2
Pripravíme si vajíčko - buď ako klasické volské oko, alebo ako stratené vajce (Dáme zovrieť vodu - cca 0,5 litra, do šálky nalejeme ocot - asi 1 - 1,5 dl a doň vklepneme vajíčko. Keď voda zovrie, lyžicou v nej urobíme vír a doň vlejeme ocot aj s vajíčkom, opatrne okolo vajíčka vírime vodu - varíme asi 1,5 - 2 minúty, vyberieme a na sitku necháme odkvapkať.).
- 3
Nastrúhame si parmezán. Ja som urobila krustu, ale stačí aj posypať. Ak chcete krustu, tak nastrúhaný syr rozprestriete na papier na pečenie do tvaru pásu a vložíte do rúry zohriatej na 180 °C a pečiete cca 4-5 minút. Vyberiete von a necháte schladnúť. Ešte tvárny syr opatrne odstránite z papiera a obtočíte okolo vhodnej nádoby - napr. pohára.
- 4
Obvarenú špargľu dáme na tanier, polejeme maslom alebo ghee, položíme vajíčko, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom, alebo nadekorujeme podľa vkusu. Dá sa servírovať aj jednoducho a chutí rovnako dobre. Je to jednoduchý recept, ktorý vás odmení skvelou chuťou.
Tiež s vajíčkom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pod týmto názvom som niekde zahliadla recept z týchto surovín - ale pripravila som ho v trocha inom prevedení
Vsechny recepty alla bismarck at z masa (hovezi biftek ci veprova kotleta) nebo zeleniny (v tomto pripade chrest, ale muze byt i jina druh) jsou ty, ktere byvaji servirovany s pridanim sazeneho vejce.
Je znamo, ze kancler Bismarck byl zastancem vydatne stravy a jeho obvykla snidane obsahovala tucet sazenych vajec .
Jinak asparaggi (chrest) alla Bismarck jsou typicka uprava ze severni Italie , oblast Lombardie.
pod týmto názvom som niekde zahliadla recept z týchto surovín - ale pripravila som ho v trocha inom prevedení
Vsechny recepty alla bismarck at z masa (hovezi biftek ci veprova kotleta) nebo zeleniny (v tomto pripade chrest, ale muze byt i jina druh) jsou ty, ktere byvaji servirovany s pridanim sazeneho vejce.
Je znamo, ze kancler Bismarck byl zastancem vydatne stravy a jeho obvykla snidane obsahovala tucet sazenych vajec .
Jinak asparaggi (chrest) alla Bismarck jsou typicka uprava ze severni Italie , oblast Lombardie.