Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Cestoviny caramelle plnené bryndzou a špenátom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. júna 2019
Cestoviny caramelle plnené bryndzou a špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
200 g
3 ks
1 ks
Plnka:
30 g
100 g
Okrem toho:
50 g strúhaný
 plátok




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme odležať v chlade 30 minút. Keď je cesto odležané, vyvaľkáme ho na dlhý plát na strojčeku na cestoviny (hrúbka 7 – musí byť skoro priesvitné, môžeme ho aj 2–, 3–krát rozdeliť).

  2. 2

    Špenát nasekáme nadrobno a zmiešame s bryndzou. Do stredu vyvaľkaného cesta dávame kôpky plnky vo veľkosti polovice vlašského orecha asi 12–15 cm od seba. Cesto preložíme, dobre pozatláčame najmä v okolí plnky, aby tam nebol vzduch, a v strede medzi plnkami prekrojíme, zakrojíme aj vrch a konce stáčame ako pri cukríkoch.

  3. 3

    Naplnené cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode 2–3 minúty. Potom ich vložíme do panvice aj s troškou vody z cestovín, za stáleho miešania zahustíme kúskom studeného masla a strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu