Cestoviny caramelle plnené bryndzou a špenátom
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme odležať v chlade 30 minút. Keď je cesto odležané, vyvaľkáme ho na dlhý plát na strojčeku na cestoviny (hrúbka 7 – musí byť skoro priesvitné, môžeme ho aj 2–, 3–krát rozdeliť).
- 2
Špenát nasekáme nadrobno a zmiešame s bryndzou. Do stredu vyvaľkaného cesta dávame kôpky plnky vo veľkosti polovice vlašského orecha asi 12–15 cm od seba. Cesto preložíme, dobre pozatláčame najmä v okolí plnky, aby tam nebol vzduch, a v strede medzi plnkami prekrojíme, zakrojíme aj vrch a konce stáčame ako pri cukríkoch.
- 3
Naplnené cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode 2–3 minúty. Potom ich vložíme do panvice aj s troškou vody z cestovín, za stáleho miešania zahustíme kúskom studeného masla a strúhaným parmezánom.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu