Závin so špargľou a slaninou
Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 1. mája 2019
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 1. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
1 bal. |
|
200 g |
|
1 ks |
|
250 g (mix bielej a zelenej) |
|
200 g |
|
200 g strúhaný |
|
20 g strúhaný |
|
|
|
|
|
(na posypanie dosky) |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode a pokrájame. Slaninu nakrájame a opečieme na panvici.
- 2
Zmiešame cottage cheese, vajce, špargľu, slaninu, postrúhaný tvrdý syr a parmezán.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Plnku rozotrieme na rozvaľkaný plát cesta, zvinieme do rolády a potrieme žĺtkom. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 40 minút pri teplote 165 °C.
Tiež závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu