Špargľový závin
Špargľový závin

Závin so špargľou a slaninou

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 1. mája 2019
Závin so špargľou a slaninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Suroviny

1 bal.
200 g
1 ks
250 g (mix bielej a zelenej)
200 g
200 g strúhaný
20 g strúhaný
 (na posypanie dosky)
 (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode a pokrájame. Slaninu nakrájame a opečieme na panvici.

  2. 2

    Zmiešame cottage cheese, vajce, špargľu, slaninu, postrúhaný tvrdý syr a parmezán.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Plnku rozotrieme na rozvaľkaný plát cesta, zvinieme do rolády a potrieme žĺtkom. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 40 minút pri teplote 165 °C.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: