Šafránové rizoto
Šafránové rizoto

Šafránové risotto

skatulka - fotkaskatulka, 6. mája 2019
Šafránové risotto
Foto: skatulka

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché na suroviny, chuťovo je veľmi vyvážené a chutné. Môžete ho podávať ako prílohu, ale pokojne aj ako hlavné jedlo. Viac foto na skatulkavkuchyni.sk

30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
1 ks
1 bal.
1 dl
1 l
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.

  3. 3

    Pridáme šafran, ryža nám krásne zožltne.

  4. 4

    Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.

  5. 5

    Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.

    Šafránové risotto - obrázok 5
  6. 6

    Po dovarení primiešame zmaknuté maslo a parmezán. Ihneď podávame.

    Šafránové risotto - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: