Šafránové risotto
Foto: skatulka
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché na suroviny, chuťovo je veľmi vyvážené a chutné. Zobraziť celý popisTakéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché na suroviny, chuťovo je veľmi vyvážené a chutné. Môžete ho podávať ako prílohu, ale pokojne aj ako hlavné jedlo. Viac foto na skatulkavkuchyni.sk
príprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
- 2
Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
- 3
Pridáme šafran, ryža nám krásne zožltne.
- 4
Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
- 5
Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
- 6
Po dovarení primiešame zmaknuté maslo a parmezán. Ihneď podávame.
Tiež Šafránové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu