Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Foto: siuuu
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a Zobraziť celý popisVeľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a zisťujem, že ak sú vhodne zvolené, tak k sebe náramne pasujú a aj obyčajné jednoduché jedlo pozdvihnú o úroveň vyššie. To bol aj prípad tohto jedla - mala som kúpené krásne, veľké tmavé čerešne a tak mi napadlo, že omáčka z nich by mohla pasovať k mäsku na prírodno a batátovej kaši - a veruže hej, bolo to výborné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1 ks väčší |
|
20 g |
|
30 g strúhaný |
|
20 ks tmavé |
|
0,5 dl |
|
1 dl |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Batát ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka (cca 10-15 minút podľa veľkosti pokrájaných kúskov). Uvarené scedíme, pridáme maslo, parmezán, soľ a rozmixujeme na hladkú kašu.
- 2
Kuracie mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, v prípade potreby môžeme jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme z oboch strán.
- 3
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, pokrájame na menšie kusy, dáme do menšieho hrnca, podlejeme vodou a varíme. Keď sa voda takmer celá odparí pridáme červené víno, mleté čierne korenie, štipku soli a škorice (ak mám tak pridám aj kvapku levanduľového alebo cviklového sirupu, ale nie je to podmienka). Povaríme a rozmixujeme - buď úplne dohladka alebo priznáme kúsky čerešní.
- 4
Keď máme všetko upečené, uvarené a rozmixované - servírujeme. Môžeme dekorovať podľa chuti a vkusu - ja som použila levanduľu a kvet kapucínky, ktoré sú jedlé a vetvičku čerstvého tymianu, ktorý ja milujem. Dobrú chuť.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.. výborné to bolo - tá omáčka perfektne doplnila jemnú chuť kuracieho mäsa a jemnej batátovej kaše
.. ďakujem ... iba tak jednoducho, ale vždy sa snažím aby bolo jedlo farebné a ako-tak aspoň trocha upravené na tanieri, aby sa aj oči najedli ;-)