Syrový koláč s glazovaným hroznom
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 4. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
na 165-180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 100 ml |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Na glazované hrozno: | |
| 60 g |
|
| 20 g |
|
| 160 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke postáť.
- 2
Smotanu a syry roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme žĺtky a dochutíme korením a strúhaným muškátovým orieškom.
- 3
Cesto rozvaľkáme na kruh s priemerom 20 cm, vložíme do formy a popicháme vidličkou. Na cesto rozložíme papier na pečenie a zaťažíme surovou ryžou alebo hrachom. Pečieme 15 minút pri 165 °C.
- 4
Z predpečeného cesta odstránime papier so záťažou a vylejeme syrovú zmes. Dopekáme pri 180 °C približne 15 minút.
- 5
Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme cukor a umyté prekrojené bobule hrozna. Chvíľu prehrejeme na panvici a odstavíme z ohňa.
- 6
Polníček umyjeme a osušíme. Hotovú tortu posypeme hroznom a dozdobíme polníčkom. Podľa chuti môžeme pokvapkať tekvicovým olejom.
Tiež syrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu