Syrový koláč
Syrový koláč

Syrový koláč s glazovaným hroznom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 4. apríla 2019
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 165-180 °C

Suroviny

200 g
80 g
1 ks
5 g
80 g
80 g
80 g
100 ml
4 ks
Na glazované hrozno:
60 g
20 g
160 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke postáť.

  2. 2

    Smotanu a syry roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme žĺtky a dochutíme korením a strúhaným muškátovým orieškom.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na kruh s priemerom 20 cm, vložíme do formy a popicháme vidličkou. Na cesto rozložíme papier na pečenie a zaťažíme surovou ryžou alebo hrachom. Pečieme 15 minút pri 165 °C.

  4. 4

    Z predpečeného cesta odstránime papier so záťažou a vylejeme syrovú zmes. Dopekáme pri 180 °C približne 15 minút.

  5. 5

    Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme cukor a umyté prekrojené bobule hrozna. Chvíľu prehrejeme na panvici a odstavíme z ohňa.

  6. 6

    Polníček umyjeme a osušíme. Hotovú tortu posypeme hroznom a dozdobíme polníčkom. Podľa chuti môžeme pokvapkať tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: