Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 4. apríla 2019
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 4. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 2 ks (po 500 g) |
|
|
|
|
|
|
|
| 80 g |
|
| 320 g |
|
|
|
|
| 140 g |
|
| 20 g |
|
| 200 g (vhodná na rizoto) |
|
|
|
|
| 800 ml |
|
| 100 ml |
|
| 80 g |
|
| 80 g (do rizota) |
|
|
|
Postup
-
1
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút.
- 2
Paradajky vyfiletujeme a dužinu z rajčín nakrájame na drobné kocky. Ochutíme soľou, korením a olivovým olejom.
- 3
Na rizoto v kastróle zohrejeme olej, pridáme pokrájanú šalotku, cesnak a šafran. Opečieme dosklovita a pridáme ryžu, ďalej restujeme, až kým ryža nezačne „vŕzgať". Podlejeme vínom, necháme vyvariť a postupne na slabšom ohni podlievame vývarom. Varíme 16 minút. Rizoto odstavíme z ohňa a primiešame maslo a parmezán. Dochutíme soľou a korením.
- 4
Na taniere rozdelíme rizoto, paradajky a upečené kura. Dozdobíme umytým a osušeným špenátom.
Tiež pečené kura:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








To je asi porcia pre Bulhara, lebo oni fakt jedia chlieb aj k pilafu.