Pečené kura
Pečené kura

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 4. apríla 2019
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

2 ks (po 500 g)
80 g
320 g
140 g
20 g
200 g (vhodná na rizoto)
800 ml
100 ml
80 g
80 g (do rizota)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút.

  2. 2

    Paradajky vyfiletujeme a dužinu z rajčín nakrájame na drobné kocky. Ochutíme soľou, korením a olivovým olejom.

  3. 3

    Na rizoto v kastróle zohrejeme olej, pridáme pokrájanú šalotku, cesnak a šafran. Opečieme dosklovita a pridáme ryžu, ďalej restujeme, až kým ryža nezačne „vŕzgať". Podlejeme vínom, necháme vyvariť a postupne na slabšom ohni podlievame vývarom. Varíme 16 minút. Rizoto odstavíme z ohňa a primiešame maslo a parmezán. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Na taniere rozdelíme rizoto, paradajky a upečené kura. Dozdobíme umytým a osušeným špenátom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: