Karfiolová krémová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

500 g
200 g
1 zväzok
100 ml
100 g
2 KL
1 PL
20 g




Postup

  1. 1

    Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody. Varíme 15 minút a pred koncom varenia pridáme petržlen.

  2. 2

    Zeleninu scedíme a ešte teplú rozmixujeme v mixéri za pridávania teplej vody, v ktorej sa varila zelenina. Do rozmixovanej zeleniny pridáme asi 700 ml vody, vegetu, nastrúhaný muškátový orech, maslo a krátko povaríme.

  3. 3

    Smotanu rozmiešame so škrobovou múčkou, zamiešame do polievky a krátko povaríme. Polievku podávame s kockami opečeného chleba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia