Špargľová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 11. júla 2009

Suroviny

500 g
5 dcl
40 g
40 g
3 PL
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu nakrájame na kúsky dĺžky 2-3 cm, šampiňóny na plátky a spolu varíme v 0,5 l vody.

  2. 2

    Z múky a masla urobíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme pripravený slepačí vývar a všetko dobre povaríme.

  3. 3

    Žĺtok rozhabarkujeme so smotanou, opatrne vmiešame do polievky a už nevaríme.

  4. 4

    Nakoniec vložíme do polievky uvarenú špargľu a šampiňóny, okoreníme muškátovým orieškom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia