Alpská zemiaková polievka

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
50 g
 strúčik
1 l
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici masla. Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Do hrnca pridáme polovicu strúhaného syra, osolíme, dochutíme muškátovým orieškom, majoránom a zeleninu dovaríme domäkka. Zvyšok strúhaného syra nasypeme do polievky naservírovanej v tanieri.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, , , Polievky, Varené, 50 jedál z rýb

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Vymazať
Prečo Alpská.Takú polievku varila moja stará mama na hornej Orave a v Alpách v živote nebola