Postup
-
1
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho prípadné kosti.
- 2
Uvaríme hustý bešamel z masla, múky a smotany, po odstavení z ohňa primiešame k nemu rybu, huby udusené s cibuľou nakrájanou na kolieska, soľ a nastrúhaný muškátový orech.
- 3
Keď táto hustá masa vychladne, rozmiešame v nej postupne vajcia a mokrou rukou vyformujeme podlhovasté krokety. Tie obalíme v trojobale (podobne ako vyprážané mäso) a upečieme v dostatočnom množstve horúceho oleja.
- 4
Podávame s hubovou omáčkou alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu