Chrumkavá ryba

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

400 g
60 g
2 PL
200 ml
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho prípadné kosti.

  2. 2

    Uvaríme hustý bešamel z masla, múky a smotany, po odstavení z ohňa primiešame k nemu rybu, huby udusené s cibuľou nakrájanou na kolieska, soľ a nastrúhaný muškátový orech.

  3. 3

    Keď táto hustá masa vychladne, rozmiešame v nej postupne vajcia a mokrou rukou vyformujeme podlhovasté krokety. Tie obalíme v trojobale (podobne ako vyprážané mäso) a upečieme v dostatočnom množstve horúceho oleja.

  4. 4

    Podávame s hubovou omáčkou alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia