Recepty, kde je olej
Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...
Prírodný rybací rezeň
Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...
Tuniakový šalát
Šalát a papriku umyjeme a pokrájame na kúsky. Z oleja, octu a pomarančovej šťavy si...
Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...
Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...
Polievka z úhora s ryžou
Z kože stiahnutého úhora odstránime chrbticu a nakrájame ho na malé kúsky, pridáme ryžu, cesnak...
Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek...
Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Grilovaná zelenina v chlebovej placke
Baklažány, cukety a kapie nakrájame na plátky široké 1 cm, z cibuliek odkrojíme spodnú časť...
Grilované cukinové balíčky
Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0, 5 cm hrubé pláty. Vždy položíme...
Grilované cukety so zeleninou
Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...
Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.
Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu
dotmava. Mäso nakrájame
na kocky. Pridáme k cibuli
a prikryté necháme dusiť vo
vlastnej šťave....
Zemiakové langoše
Z droždia, vlažného mlieka
a cukru urobíme kvások. Do
stredu múky dáme zemiaky,
trocha soli a 100...
Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme
cukor, rozmrvíme droždie
a zamiešame. Vlejeme do
múky, pridáme soľ a vymiesime
tuhšie cesto....
Pudingovo– smotanový koláč
Vajcia vymiešame s cukrom
a vanilkou, pridáme olej
a premiešame, pridáme vodu
a opäť premiešame. Potom do
zmesi...
Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky
cukru pripravíme kvások,
ktorý pridáme do múky. Primiešame
vajcia, olej, ...
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku
pokrájame na kúsky dlhé asi
1, 5 cm, rajčiakovú papriku
a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu
pokrájame...
Zemiakové placky na maďarský spôs
Deň vopred uvarené zemiaky
olúpeme, nastrúhame do
misky a pridáme prelisovaný
cesnak.
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno
urestujeme na oleji a zaprášime
mletou sladkou paprikou.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané
zelené...
Hliva na maďarský spôsob
Zemiaky v šupke uvaríme nie
úplne domäkka. Olúpeme ich
a vychladnuté nakrájame na
plátky.
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme
a nakrájame na rezne. Cibuľu
nasekáme nadrobno a pancetu
nakrájame na kocky.
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného,
vykosteného a umytého
zubáča nakrájame fi lé, 180
g na porciu.
Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...
Zapekaný guláš
Mäso
nakrájame na kocky a
pripravíme marinádu.
Zmiešame olej, pretlačený
cesnak, rozdrvenú rascu
vopred navlhčenú), strúhanú
citrónovú kôru, ...
Bravčový perkelt
Najemno nakrájanú cibuľu
a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.
Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame
rezne, ktoré naklepeme,
osolíme a obalíme v trojobale
– múka, vajíčko, ...
Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance,
cibuľu na tenké plátky, očistenú
papriku na menšie
kúsky a olúpanú paradajku
na kocky.
Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme,
osolíme, opaprikujeme,
obalíme v múke
a prudko opečieme na rozpálenom
tuku z oboch
strán.
Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme,
osolíme, z oboch strán obalíme
v múke a v troche rozpáleného
oleja opečieme
mäso do sfarbenia....
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu
a pór očistíme a nadrobno
pokrájame.
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...
Prírodný rybací rezeň
Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...
Tuniakový šalát
Šalát a papriku umyjeme a pokrájame na kúsky. Z oleja, octu a pomarančovej šťavy si...
Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...
Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...
Polievka z úhora s ryžou
Z kože stiahnutého úhora odstránime chrbticu a nakrájame ho na malé kúsky, pridáme ryžu, cesnak...
Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek...
Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Grilovaná zelenina v chlebovej placke
Baklažány, cukety a kapie nakrájame na plátky široké 1 cm, z cibuliek odkrojíme spodnú časť...
Grilované cukinové balíčky
Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0, 5 cm hrubé pláty. Vždy položíme...
Grilované cukety so zeleninou
Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...
Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.
Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Zemiakové langoše
Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...
Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....
Pudingovo– smotanový koláč
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...
Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...
Zemiakové placky na maďarský spôs
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak.
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...
Hliva na maďarský spôsob
Zemiaky v šupke uvaríme nie úplne domäkka. Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...
Zapekaný guláš
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...
Bravčový perkelt
Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.
Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...
Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.
Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.
Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....