Čertovské prsia

annalazova - bez fotkyannalazova, 1. januára 2010

Ide o slovenskú špecialitu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
4 kusy
30 dag
2
2
1
6
10
1
1




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kolieska a na rozohriatej panvici opražíme do hneda. Ďalej opekáme a postupne pridávame nakrájanú papriku, feferónky, soľ, korenie a zalejeme smotanou na šľahanie.

  2. 2

    Osolené a okorenené kuracie prsia opečieme na samostatnej panvici a polejeme pripravenou zmesou.

  3. 3

    Zemiaky v šupe nakrájame na hranolky a vypražíme. Podávame poliate dressingom, ktorý pripravíme zmiešaním kyslej smotany, nakrájaných feferóniek a dužiny z paradajok. Ozdobíme nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

nyja
No pááááni! Toto jedlo musí byť NAJ,NAJ,NAJBOHATŠIE na tuky. Nedalo by sa to aj nejako diétnejšie? zemiaky upiecť v rúre nasucho, prsia osmažiť, vybrať a potom na výpeku opiecť tie zeleniny? No a smotany len tak trocha...? čo by to spravilo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia