Chrumkavá zapekaná kuracinka

katrena - bez fotkykatrena, 4. januára 2010

Tento recept je rýchly a vhodný aj na oslavy.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
30 dg
30 dg
2 kelimky




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Strúhanková zmes: strúhanka, nastrúhaný syr a petržlenovú vňať.

  3. 3

    Prsia obaľujeme v jogurte a následne v strúhankovej zmesi, poukladáme ich na jemne naolejovaný plech, pokvapkáme olejom a zapekáme cca 25 minút do zlatista.

  4. 4

    Podávame so zemiakovým pyré alebo opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

celka
Zajimavý nápad. Ráda si doma ochucuji jídla tvrdým sýrem. Tento recept určitě vyzkouším.
filinka
Určite je to dobré, po namočení v jogurte sa môžu prsia obaliť aj v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Vytvorí sa chrumkavá kôrka, je to výborné.
natt00
Skvelý recept, práve ho idem vyskúšať. Namiesto jogurtu som použila smotanu - no tak som zvedavá, ako to dopadne. Ukladám do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia