Kura plnené ryžou

dadaeli - fotkadadaeli, 3. januára 2010

Je super každý ho má rád

5
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

1 ks
2 varné vrecká
2 ks
2 strúčiky
2 lyžíčky




Postup

  1. 1

    S kuraťa vyrežeme prsia tak aby sme neporušili kožu. Prsia pokrájame na kocky osolíme okoreníme a opražíme na panvici. Uvaríme si ryžu. Do vody v ktorej ju varíme pridáme dve lyžice hrozienok a osolíme vodu. Uvarenú ryžu pridáme k prsiam aj s hrozienkami. Pridáme jablká ostrúhané vykôstkované a nakrájané na kocky a ešte rozpučíme dva strúčiky cesnaku. Všetko zmiešame.

  2. 2

    Kura osolíme a naplníme pripravenou plnkou. Kožu zašijeme niťou.Takto pripravené kura dáme do pekáča vyliateho olejom: Povrch kuraťa pripravíme ako keď ideme normálne piecť kura podlejeme štipkou vody a dáme piecť.

  3. 3

    Pečieme v zakrytom pekáči asi hodinu a pol. Kura neotáčame. Polievame občas výpekom s plechu: Keď je mäkké tak ho odkryjeme a pripečieme. Podávame s hranolkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

nyja
s hranolkami? a tá ryža je teda načo? myslela som, že to bude čosi ako kvázi z jedného hrnca - jedným vrzom všetko - mäso+príloha. Je to zaujímavý recept. Páči sa mi a chcem ho vyskúšať. Tak poprosím o info, čo sú 2 balíky ryže? a o akú ryžu tam ide?
No a ešte len pre istotu: tá ryžová plnka ide do dutiny kuraťa a taktiež na miesto, z ktorého sme vyrezali prsia... teda pod kožu, však?
dadaeli
dva balíčky ryže sú dva balíčky varných sáčkou a dáva sa aj na miesto vyrezaných prsíčok a pod kožu. Hranolky dávam len keď nás je viac alebo keď to chcem spestriť ale dá sa to jesť aj bez nich je naozaj chutné.
jody
Ja by som ešte možno na plech vedľa kuraťa popchala kadejakú zeleninu, prípadne zemiaky... ale aj tak to znie dobre...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia