Je super každý ho má rád
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
S kuraťa vyrežeme prsia tak aby sme neporušili kožu. Prsia pokrájame na kocky osolíme okoreníme a opražíme na panvici. Uvaríme si ryžu. Do vody v ktorej ju varíme pridáme dve lyžice hrozienok a osolíme vodu. Uvarenú ryžu pridáme k prsiam aj s hrozienkami. Pridáme jablká ostrúhané vykôstkované a nakrájané na kocky a ešte rozpučíme dva strúčiky cesnaku. Všetko zmiešame.
- 2
Kura osolíme a naplníme pripravenou plnkou. Kožu zašijeme niťou.Takto pripravené kura dáme do pekáča vyliateho olejom: Povrch kuraťa pripravíme ako keď ideme normálne piecť kura podlejeme štipkou vody a dáme piecť.
- 3
Pečieme v zakrytom pekáči asi hodinu a pol. Kura neotáčame. Polievame občas výpekom s plechu: Keď je mäkké tak ho odkryjeme a pripečieme. Podávame s hranolkami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No a ešte len pre istotu: tá ryžová plnka ide do dutiny kuraťa a taktiež na miesto, z ktorého sme vyrezali prsia... teda pod kožu, však?