Foto: egreska
Tento recept zožne úspech u každej návštevy..
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiesime a necháme 1 a 1/2 hod. kysnúť. Cesto si po vykysnutí rozdelíme na dve veľké časti a jednu malú. Každú časť si ešte rozdelíme na štvoro.
- 2
Vezmeme jednu veľkú časť rozdelenú na štvoro a každý kúsok vyvaľkáme na placku. Posledná musí byt trochu väčšia ako ostatné, aby sme ju mohli potom zahnúť pod ostatné. Placky potrieme plnkou, uložíme na seba. Prikryjeme väčšou plackou a kraje zahneme.Táto placka by mala mat v priemere asi 16 cm.
- 3
Placku prenesieme na plech a nakrojíme na osem trojuholníkov (ale nedokrojíme do konca). Trojuholníky otvoríme do vonku.
- 4
S druhým veľkým cestom to celé opakujeme (rozvaľkáme, natrieme a uložíme na seba) vložíme do vnútra kvetu, narežeme na osminy, ale musí to byť narezané opačne ako prvý kvet, aby to bolo pekne cik-cak, keď to otvoríme.
- 5
Posledný, najmenší kúsok cesta tiež vyvaľkáme a natrieme plnkou, vložíme do stredu kvetu. Takto necháme kysnúť 40 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za inšpiráciu.
prikladám momentku, len len, že som to s foťákom stačila cvaknúť.