Kysnutý kvet fotorecept

egreska - fotkaegreska, 2. januára 2010
Kysnutý kvet (fotorecept)
Foto: egreska

Tento recept zožne úspech u každej návštevy..

60 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 kocky
250 ml
1 ČL
1,5 ČL
70 ml
Plnka:
100 g
 veľa




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime a necháme 1 a 1/2 hod. kysnúť. Cesto si po vykysnutí rozdelíme na dve veľké časti a jednu malú. Každú časť si ešte rozdelíme na štvoro.

  2. 2

    Vezmeme jednu veľkú časť rozdelenú na štvoro a každý kúsok vyvaľkáme na placku. Posledná musí byt trochu väčšia ako ostatné, aby sme ju mohli potom zahnúť pod ostatné. Placky potrieme plnkou, uložíme na seba. Prikryjeme väčšou plackou a kraje zahneme.Táto placka by mala mat v priemere asi 16 cm.

  3. 3

    Placku prenesieme na plech a nakrojíme na osem trojuholníkov (ale nedokrojíme do konca). Trojuholníky otvoríme do vonku.

  4. 4

    S druhým veľkým cestom to celé opakujeme (rozvaľkáme, natrieme a uložíme na seba) vložíme do vnútra kvetu, narežeme na osminy, ale musí to byť narezané opačne ako prvý kvet, aby to bolo pekne cik-cak, keď to otvoríme.

  5. 5

    Posledný, najmenší kúsok cesta tiež vyvaľkáme a natrieme plnkou, vložíme do stredu kvetu. Takto necháme kysnúť 40 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami.

Diskusia k receptu

nyja
chichichi :))) čao, šamanka :))) hneď ako som zbadala "bounty" ,vedela som, že si tu :))) cmuk
egreska
Budem rada ak vyskušaš,len nezabudni ubrat sol a pridat viac cukru do cesta.Ak mate radi škoricu,tak dobra plnka je z makkeho masla,škorice,cukru a mletych orechov.
babidka
prepac , asi som nepochopila . Plnku davas do KAZDEHO platu cesta lebo iba do posledneho ?Inak s mi to zda velmi zaujimave , dobre to vyzera a urcite aj dobre chuti .
egreska
babidka,kazdu placku potriem plnkou,okrem vrchnej. Vyskušaj,nie je to take zložite,pod rukami ti to pojde same a určite si pochutite..
evusik
tak vyzerá to neuveriteľne, super, hneď som si to pridala k receptom a určite to vyskúšam
egreska
budem rada ked vyskušate ,určite nebudete lutovat..
tori111222
Milá egreška. Vyskúšala som tento recept, ale na "sladko" dala som tam tvarohovú plnku a jednu časť som potrela lekvárom,bolo ta dobré a aj pekné. Dúfam ,že budem mať odpustenú zámenu plniek. Ďakujem, tori
egreska
tori ,som rada ze si receptik vyskušala..nemam ti čo "odpuštat" lebo ja sama recepty nedodržiavam,vždy robím podla seba a momentalnej nalady a chuti ..a plniek je tisíc len si vybrat..hlavne že vam chutilo..papa
alzbetka2
@egreska , ja som teraz natrafila na Kysnutý kvet. Je to nádhera. Určite chutí super, lebo som vyskúšala Tvoj recept tiež kysnuté syrovo-cesnakové trojhranky-vlastne preto píšem, je perfektný. Ďakujem za nový receptík,urobím ho aj na rodinnú oslavu v auguste, určite bude chutiť každému.Akurát som nemala doma heru ani nič podobné, tak som použila masť, vôbec to nevadilo. Ešte raz dík, si veľmi šikovná.
egreska
@alzbetka tak to je super,že chutilo..ano je to to iste cesto a je paradne,len toto je krajšie na oko a pekne to vyzera na stole ,každa navšteva ho vychvali..určite budeš za hviezdu :-))
violetacamorova
egreska vyzerá to fantasticky naozaj, len ja asi v tomto prípade nemám žiadnu fantáziu ako to takto krásne poukladať aj keď si to popísala perfektne, možno aj ja raz vyskúšam, zatiaľ pridávam do mojej KK.
elisticka
@egreska tento kvet som robila este som nebola ani vo vareche ale je to super mal taky uspech dcera ho zobrala na zabavu a hned bolo po nom hoci bol cesnakovy:-)))na druhy krat som uz musela robit naraz dva aby sa uslo vsetkym:-)
egreska
@elisticka , cesto je super a kto ma rad cesnak tak si určite pochutí..ja ho tiež často robím a vždy zmizne ešte teplý :-)) som rada že mal uspech aj u vas..
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Ďakujem za recept. Dnes som ho robila už druhý raz. Zajtra má kamarátka okrúhle narodeniny, tak som jej upiekla takýto cesnakom voňajúci kvietok. Dúfam, že sa bude páčiť a chutiť.
ela77
egreska- asi aký priemer tej placky si robila. Ja som to skúsila, ale asi som to veľmi rozvaľkala, lebo tie jednotlivé vrstvy mám dosť tenké oproti tebe, ale inak sa vydaril.
egreska
@ela mala priemer asi 16 cm (tá prva vonkajšia placka) .Som rada že sa ti vydaril,dufam že aj chutil :-))
ela77
Len čo som ho dala odfotiť, tak mizol na striedačku aj s meteníkom kapustovým. Len ja som mala priemer asi cez 20 cm placku a preto to bolo tenšie, ale nevadí, ja už som pýtala cez meil aj --jo--, lebo ona ho robila a nevedela som či sa pozrieš a vrátiš k receptu na komentáre a ja som to už musela odskúšať, lebo ho chcem urobiť ku tortám vnúčencom na narodky. Možno urobím škorica, orechy, alebo teda na slano , podľa teba. Musím sa pozrieť na to, ja som nemala z komentárov upozornenie na meil, asi to teda musím nastaviť v profile. Prosím ťa ako to stíhaš aj variť, aj fotiť aj dávať na varechu. Máš tam asi najviac receptov. Len keď si zaspomínam, tak aj my dôchodci sme to niekedy stíhali rýchlejšie, asi to bude tým. Držím palce, nech sa darí.
lilimi
robila som uz dva krat,je to uzasne ,vynikajuce!!!!!!!!!
monzet
Perfektné!!!Dnes som sa s tým kúsoček potrápila,ale výsledok fantastický!Ďalší z tvojich receptov čo sa ozaj oplatilo urobiť...
Ďakujem za inšpiráciu.
ancicka
Tento kvietok som robila už asi pred mesiacom .Vydari lsa,a bol raz dva zjedený.Ozývam sa preto až teraz,lebo si robím troška poriadok v kk.Urobila som si kolonku "odskúšané",a už je v nej.Taktiež son skúšala aj zajačka ale nebol taký pekný ako tvoj.
garanco
@egreska , tento kvietok som chcela pridať aj ja, ale najprv som si vyhľadala na Vareche, aby nebol duplicitne. Taký krásny, ako Tvoj, sa mi vydaril (nechcem sa chváliť, ale chválili ho odborníci na jednej návšteve, kam som ho priniesla), ale predsa nebol taký istý, môj bol s oškvarkovou plnkou, snáď ho niekedy na môj spôsob urobíš.
egreska
@garanco kludne ho pridaj,nech sa pokocháme...a veru s tou škvarkovou plnkou može byt super ...o tom nepochybujem ,že si s týmto kvietkom mala velký úspech..isto im padla sánka :-))
egreska
o tom ani nepochybuj ..šikulka ako ty ľavou zadnou :-) to sa len tvári zložito ale nie je -vyskušaj :-)
lusinkab
to si zo mna srandu robis vsak?to je uzsane ulozene a musim urcite vyskusam,milujem take tvarovanie s kysnutym cestom .....uuuuuuuzaneeeeee
lusinkab
No tak mila @egreska ja som nemohla odolat a hned dnes som to musela vyskusat :-) recept som si trosku prisposobila podla toho co som mala doma:dala som bielu chlebovu muku kedze som nemala hladku a tym padom o trosku viacej mliecka,dala susene drozdie acesto som robila v pekarnicke ktora pracu zvladla na jednotku :-) do plnky som dala masielko,zmes byliniek a veeeeela cesnaku :-) no a teraz k receptu :-) uzasny kvietok,s cestom sa mi uzasne pracovalo a ani netrebalo podsipavat s mukou kedze sa vobec nelepilo,super sa s nim pracovalo a to tvarovanie bolo velka zabava.Dakujem este raz za uzasny receptik a urcite bude u nas castejsie :-) Pridavam aj fotku,trosku iny ako tvoj ale si myslim ,ze to je asi to rozdielnou mukou :-)


egreska
@lusinkab ty si žena činu :-) kvietok máš krásny,si sa vyhrala..poviem ti ,že taký ako je na titulke sa mi už nikdy nepodaril a to som sa ich dačo narobila ..vždy je iný ale rovnako dobrý :-)
an3da
Zamiesené. Kým vykysne, prosím si odpovedˇ že koľko je to veľa cesnaku ale aby to bolo chutné, chcem to odniesť svatkovcom na oslavu. Koťko strúčkov, či hlávka-dve?
egreska
no už je asi neskoro radit ,ale ja dávam pastu takže aj tak neviem kolko asi stručikov ..treba odhadnuť alebo okoštovať..
an3da
dobre dopadlo, menšia hlávka, tj. päť-šesť strúčkov som dala a bolo akurát, všetci chválili a pýtali recept.
cesminaz
"Nadherne"a scesnakom 100%ne moze byt len skvele!! Ukladam a ked budeme mat sviatok a pride navsteva,urcite spravim ;-)) Dakujem za recept,uz mam od teba niekolko skvelych receptov ulozenych :-)
ivka268
ja mam tiez odskusane a je uzasny,moji chlapi sa zalizovali aj za usami a normalne som lutovala ze som nespravila rovno 2 :))))....pridala by som aj moju fotku ale neviem ako :P
haston
vyzerá to lákavo a blíži sa veľká noc.. vhodná alternatíva k sladkým veciam. urobím to aj ja do remosky..
matka76
Prave si pozeram receptiky,lebo ideme na chatu a chcem nieco upiect a musim ti napisat co ja veru nerobim,lebo som leniva ale teraz som musela pretoze si velmi ale teda fakt velmi sikovna, taku krasu som ani nevidela,je to naozaj skoda zjest, zajtra hned rano to musim vyskusat a dufam, ze aspon trosicku sa bude podobat na tvoju, smekam klobuk a dakujem za inspiraciu
jerica
No povedz, môže sa hostiteľ nahnevať, keď hosť prinesie takúto krásu, nehovoriac o perfektnej chuti, priateľka nie je aktívna na vareche, ale pekne si špíruje po receptoch ako detektív, ked chce prekvapiť, tak určite si nájde takú inšpiráciu ako je aj tvoj recept :-)
prikladám momentku, len len, že som to s foťákom stačila cvaknúť.


prhlavka
ďakujem za receptík, mala som tú česť koštnúť ho no nemala naň recept, ukladám, bol ozaj veľmi dobrý
ppokia
krása dávam 5 hviezdičiek a ukladám :-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
nadhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nelisa
Pripajam sa k nadsenym varechackam. Recept nema chybu, s cestom sa skvele pracuje, postup je vyborne vysvetleny. Akurat na buduce dam este viac cesnaku, lebo teraz som dala 10strucikov a bolo to malo cesnakove.
thequeen
Dnes som vyskúšala, chuťovo fajn, ale výzorovo ani zďaleka nieje taký krásny
egreska
@thequeen ja som par krat ten kvet spravila ale viac sa mi s tym nechce babrat /nie vzdy je cas/..recept dodrzim ,zviniem do rolady,nakrajam na trojuholniky,potriem vajickom a posypem sezamom alebo rascou a hotovo...u nas najoblubenejsia chutovka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia