Americké zemiaky s feta syrom

kremes84 - fotkakremes84, 1. januára 2010
Americké zemiaky s feta syrom
Foto: kremes84

Chcem týmto receptom naučiť ludí urobiť si americke zemiaky doma a nie používať stále len polotovary. Mimochodom som tento recept trochu obkukal počas dovolenky Zobraziť celý popisChcem týmto receptom naučiť ludí urobiť si americke zemiaky doma a nie používať stále len polotovary. Mimochodom som tento recept trochu obkukal počas dovolenky v bulharsku

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky dáme variť v šupke do polomäkka. Mierne osolíme.

  2. 2

    Uvarené zemiaky prekrojíme na polovicu aj so šupkou, okoreníme grilovacím korením a dáme piecť.

  3. 3

    Na upečené zemiaky postúhame balkánsky syr. doporučujem aj ako skvelú prílohu.

Diskusia k receptu

ejanka
Veľmi rada by som si tieto zemiačky pripravila, len kde kúpiť také kvalitné a pekné zemiaky, ktoré sa dajú piecť aj so šupkou. To je dnes vážne veľký problém - zemiaky sú samý fľak, škvrny, chrasty.... A slaný syr podobný bulharskému dostať kúpiť pod názvom "syr balkánskeho typu". Robíme si z neho Šopský šalát, ktorý sme tiež obkukali pred rokmi v Bulharsku.
honestka
Mozem vediet preco tieto zemiaky dstali prave nazov "americke"?
babidka
mozno preto , ze sa Americanom nechce zemiaky cistit ....Je to asi ako s francuzkymi zemiakmi a ruskymi vajcami ktore v skutocnosti ani Francuzi a ani Rusi nevaria .
jarco
Americké alebo bulharské, veď to je jedno :-) V BG sú "prženi kartofi s sirene" väčšinou hranolky posypané fetou - najbežnejší fastfood, niečo ako u nás hranolky s kečupom.

Ja skôr nechápem, prečo treba zemiaky najskôr uvariť. Vlastne chápem, v moderných rúrach sa zemiaky nedajú poriadne do chrumkava upiecť. Buď sú vlhké/gumené, alebo vysušené. Ale na chalupe mám super 50-ročnú elektrickú rúru, z nej sú pečené zemiaky jedna báseň.

Inak @ejanka má pravdu, v zime ani ja zemiaky v šupke nerobím, z rovnakých dôvodov.

nyja
Tiež mi je čudné, prečo sa volajú americké :)) lebo Amíci poväčšine šrotia hranolky a tie sú vynálezom belgickým, resp. Belgičan ich vymyslel.
Krumple sú desné, neviem, či nakupujeme v rovnakom kšefte, ejanka, jarco? Ja ich radšej očistím, vykrojím, až potom dám piecť. Tá chuť šupy síce absentuje, ale čo už? Nepredváram nič, ale vyskúšam to aj podľa teba.
babav
V US pestuju specialny druh velkych zemiakov(baking potatoes),
ktore sa podavaju obycajne ako priloha k stejkom ,upecene v alobale. Rozkrojeny zemiak sa natrie maslom,alebo kyslou smotanou (podla chuti).Mozno preto ich v recepte volaju americke?!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia