Kuracia pečeň z lokšou

brandeburg1 - fotkabrandeburg1, 3. januára 2010

Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky ale dobré jedlo vie fakt oceniť. Príležitosť na Zobraziť celý popisToto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky ale dobré jedlo vie fakt oceniť. Príležitosť na kuraciu pečeň nie je treba.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,500 kg
3 ks
1 malá lyžička
0,300 kg




Postup

  1. 1

    Cibuľku si nakrájame a na panvici spenime na oleji,pridáme č.ml.papriku a na pásiky nakrájanú kuraciu pečeň.Pridáme lyžicu masťi,č.ml.korenie,štipku vegety,magi a jednu lyžičku horčice.Pór nakrájame na tenké krúžky a pridáme do pečene. Po 25.minutách je pečeň hotová môžme ju osoliť podľa chuti.Pred vypnutím môžeme pečeň ešte poprášiť múkov a premiešať.

  2. 2

    Múku nasypeme do misy,osolíme,pridáme malú lyžičku sódy bikarbóny a prilievame cmar až pokým nevypracujeme cesto ktoré si rozvaľkame na pracovnej doske.Z rozvaľkaného cesta si nakrájame štvorce zhruba 10x10 cm.Tie potom pečieme na sucho v panvici

  3. 3

    Pečeň naberiem na tanier podaváme z lokšou,ale môže byť aj ryža,hranolky a tatárska omáčka.Dobrú chuť

Diskusia k receptu

sovka62
Takýto recept na lokše som už raz dostala, ale tie sa piekli na avnici v masti. Bola to dosť veľká katastrofa, lebo sa masti poriadne naslopali a boli skoro jedlé. Takže vyskúšam tento tvoj recept, toto vyzerá jedlé. Ď.
dukoch
pravá lokša je v ceste s varenými zemiakmi....toto má skôr nádych na slovenský arabský chlieb
oblizprst
To snáď nemyslíte vážne, že dávate 4-ročnému dieťatu takéto jedlo. To je pre prepálené kotly a nie pre dieťa. Prečítajte si niečo o výžive a dietetike! Prepáčte, neprikazujem, snažím sa iba poradiť. Páchate na tom dieťati ťažký hriech, ak je pravda to, čo ste napísala. Hlavne "z" lokšou.
ldomcek
Deti papkavaju palacinky, ktore sa tiez robia z muky, ten cmar je tam zaujimavy.A co sa tyka komentaru taubi49 plne suhlasim, Mc Donald povazujem za travica svetovej populacie a tie nase naivne decka sa tam trhaju ako "besne".Mlete maso so sladkou zemlou, hranolky, coca-cola.Jeden velky hnus.A za tie prachy by si dali poriadne slovenske jedlo v slovenskej restauracii.
brandeburg1
Nechápem očo vám ide ved je to stránka o varení a nie o poučovaní,ak by ste pozornejšie čítali tak by ste vedeli ,že používam výhradne olivový olej .Je výnimočné,že moje dieťa toma rado ale určite toje zdravé jedlo aj pre deti.Nie je tam predsa liter oleja a kilo masti.
jarco
Aj ja si myslím, že toto jedlo (samozrejme raz za čas) nie je žiadny ťažký hriech páchaný na dieťati.
ketty43
oblizprst !!!!!! myslim si že to je úžasna dobrota pre deti , mam 3 dcery a tie toto zbožnuju , a deti pečen maju jest , obsahuje železo a vitamin A
jozka2
nerozumiem aka otrava pre deti pecen na oleji,pecen je predsa zdrava,vsetky jedla sa varia na nejakej masti a co rezne?kolko maju nasiaknuto oleja a klobasy,salami a tych konzervantov a eciek,beciek atd.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia