Bravčový rezeň so zemiakmi a marhuľovým kompótom

brandeburg1 - fotkabrandeburg1, 3. januára 2010

Je to najobľúbenejšie jedlo všetkých Slovákov preto patrí aj k mojim z jedných najobľubenejších jedál

5
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na rezne ,vyklepeme ,osolíme obalíme v múke vo vajíčku,dáme do strúhanky a šup ho do rozpáleného oleja na panvicu.Oprážime z jednej a druhej strany.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme,nakrájame na mesiačiky umyjeme studenou vodov a dáme variť cca 20 min.Po uvarení do zemiakov pridáme olej v ktorom sme vyprážali rezne.

  3. 3

    Podávame s kompótom aký sa v našom špajzíku nájde.Dobrú chuť

Diskusia k receptu

sovka62
No konečne niekto, kto netvrdí, že najobľúbenejším jedlom Slovákov sú bryndzové halušky (ktoré mimochodom západné Slovensko donedávna pomaly nepoznalo) a že ich treba ponúkať ako národné jedlo cudzincom. Dva razy som videla cudzincov jesť bryndzové halušky, ani raz ich nezjedli, ani zo zdvorilosti. Takže super, bravčový rezeň určite aj cudzinci len tak zblajznú.
nyja
Tak pre mňa je toto novinka. Že by bola robená dáka anketa o rezňoch?
V našej rodine robíme rezne snáď dva razy do roka a to mám problém, aby sa to zjedlo. S frfľaním dcér na toto jedlo som sa už zmierila, manžel zje jeden začerstva a koniec. Nám teda rezne môžu byť dosť ukradnuté. Zato bryndziaky by som mohla variť aj častejšie podľa rodiny. Boli časy, keď dcéra po haluškovej večeri ráno pýtala halušky na raňajky, no a potom keď som sa opýtala asi za dva dni, čo budeme variť? zasa som len počula, že halušky. :)) Aj teraz, keď koketuje s vegetariánstvom, halušky zje a naváľa sa ako bača :))
Zdá sa mi skôr, že u Slovákov, aspoň tých mladších dosť fičí vyprážaný syr. Ale nechcem sa sporiť, mne je to v podstate jedno.
Len som chcela vedieť, že z akého dôvodu treba dávať olej zo smaženia rezňov na mastenie zemiakov? Veď to je prepražený olej, je to hrozne nezdravé, aspoň pokiaľ viem.
oblizprst
Pripájam sa k zákazu pridávania oleja z vypražených rezňov do zemiakov. Prečo také dobré a chutné jedlo, ktoré môžeme vylepšiť maslom, a inými dobrotami včítane smotany, kaziť prepáleným olejom. Nechápem. Naozaj nie.
brandeburg1
No neviem ako vy ale ja si myslim ,že vela zavisi aj od panvici kto ma ako prepaleny olej.Ale hlavne ide o ten postup ja si zemiaky najprv uvarim a pridam za jednu polievkuvu lyžicu rospaleneho oleja a to ani nie tak olej ako tu penu.Ak ste si pozrely obrazok tak neviem ja tam žiadnu čiernu škvrnu od prepaleneho oleja nevidim.TAK TO NECHAPEM ANI JA.
braxi
Pripájam sa...olej z vyprážaných rezňov NIE!!! A ešte otázka, z akého bravčového mäsa sú rezne najlepšie? Kare je suché a krkovička je prerastená a to nemám rada...tak plecko či čo? Dajte radu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia