Bravčový rezeň so zemiakmi a marhuľovým kompótom
Foto: brandeburg1
Je to najobľúbenejšie jedlo všetkých Slovákov preto patrí aj k mojim z jedných najobľubenejších jedál
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso narežeme na rezne ,vyklepeme ,osolíme obalíme v múke vo vajíčku,dáme do strúhanky a šup ho do rozpáleného oleja na panvicu.Oprážime z jednej a druhej strany.
- 2
Zemiaky ošúpeme,nakrájame na mesiačiky umyjeme studenou vodov a dáme variť cca 20 min.Po uvarení do zemiakov pridáme olej v ktorom sme vyprážali rezne.
- 3
Podávame s kompótom aký sa v našom špajzíku nájde.Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V našej rodine robíme rezne snáď dva razy do roka a to mám problém, aby sa to zjedlo. S frfľaním dcér na toto jedlo som sa už zmierila, manžel zje jeden začerstva a koniec. Nám teda rezne môžu byť dosť ukradnuté. Zato bryndziaky by som mohla variť aj častejšie podľa rodiny. Boli časy, keď dcéra po haluškovej večeri ráno pýtala halušky na raňajky, no a potom keď som sa opýtala asi za dva dni, čo budeme variť? zasa som len počula, že halušky. :)) Aj teraz, keď koketuje s vegetariánstvom, halušky zje a naváľa sa ako bača :))
Zdá sa mi skôr, že u Slovákov, aspoň tých mladších dosť fičí vyprážaný syr. Ale nechcem sa sporiť, mne je to v podstate jedno.
Len som chcela vedieť, že z akého dôvodu treba dávať olej zo smaženia rezňov na mastenie zemiakov? Veď to je prepražený olej, je to hrozne nezdravé, aspoň pokiaľ viem.