Olej olivový panenský

Olej olivový panenský ako ingrediencia v receptoch:

  • Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom

    Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom

    Paradajková sezóna vrcholí, tak pridávam ešte tip na môj obľúbený letný šalát - je to taká moja variácia na krétsky Dakos šalát, ktorý je podobný známejšiemu gréckemu šalátu, ale originál sa podáva s krétskym Dakos chlebíkom...

  • Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou

    Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou

    Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, desiata alebo hoci aj olovrant či večera. A tie farby...

  • Perzský uhorkovo-paradajkový šalát

    Perzský uhorkovo-paradajkový šalát

    Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute, musela som ho vyskúšať - robila som ho na rýchlo, na oslavu, tak som nestihla nafotiť viac fotografií, ...

  • Šalát s čerstvými figami

    Šalát s čerstvými figami

    Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.

  • Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom

    Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom

    My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu a toto je jedno z našich obľúbeným bezmäsitých jedál a zároveň aj jeden z vôbec najchutnejších zeleninových receptov, ktoré som mala...

  • Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept)

    Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept)

    Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme múku, olivový olej a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 1 a pol hodiny.

  • Bolonská omáčka

    Bolonská omáčka

    Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky, ale podelím sa o recept, ktorý nám doma veľmi chutí...

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Jarný tabouleh (fotorecept)

    Jarný tabouleh (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Hrášková polievka takmer RAW

    Hrášková polievka takmer RAW

    Osviežujúca RAW polievka s teplou prílohou, hotová za desať minút po príchode z práce, navyše Vám dobije baterky.

  • Šalát s rukolou, jablkom a paradajkami (fotorecept)

    Šalát s rukolou, jablkom a paradajkami (fotorecept)

    Rýchly a chutný recept pre všetkých, ktorí majú radi rukolu a majú nedostatok času.

  • Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou (fotorecept)

    Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou (fotorecept)

    Výborné sýte jedlo, ako stvorené na zimné dni.

  • Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept)

    Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept)

    Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok. pritom celkom rýchle

  • Hokkaido polievočka krémová

    Hokkaido polievočka krémová

    Krásne krémová a zdravie z nej len tak žiari ako slniečko. Vynikajúco podporí imunitu a dobrú náladu vďaka oranžovej zelenine a zázvor tiež pridá na zdraví.

  • Šalát zo zeleniny a z quinoy

    Šalát zo zeleniny a z quinoy

    Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju dáme variť do 750 ml osolenej vody na 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú quinou odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť....

  • Domáce zemiakovo-batátové gnocchi (fotorecept)

    Domáce zemiakovo-batátové gnocchi (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou.

  • Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom

    Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom

    Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No jednoducho "jedna báseň".

  • Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe (fotorecept)

    Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe (fotorecept)

    … už je síce po tohoročných Vianociach, ale možno sa niekomu zíde ako pomôcka aj na budúce! Táto Štedrovečerná zostava sa u nás opakuje už siedme desaťročie. Zahajujeme poďakovaním, spomienkou ma „odídených“, kalíškom domácej, ...

  • Zdravá polievka z tekvice Hokkaido

    Zdravá polievka z tekvice Hokkaido

    Je to polievka podľa môjho receptu a zdravá preto, lebo neobsahuje múku, len samé vitamíny.

  • Grilované jahňacie kotlety

    Grilované jahňacie kotlety

    Mal som toto kvalitne maso tak som skusil velmi jednoduchy rychly recept podla talianskeho vzoru http://www. sbs. com. au/food/recipes/grilled-lamb-chops-asparagus-agnello-alla-griglia-con-asparagi



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist