Mrkva

Energia 163 KJ
Kalórie 39,0 kcal1.95%
Sacharidy 9,20 g4%
Tuky 0,20 g0.29%
* mrkva - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je mrkva

prazdny

Treska s bylinkami

Hlavné jedlá

Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

prazdny

Ryba na grécky spôsob

Hlavné jedlá

Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...

prazdny

Teľacie ragú so špargľou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

prazdny

Baraní guláš

Hlavné jedlá

Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom

Hovädzie mäso

Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

prazdny

Hrachová polievka s mäsom

Polievky

Hrach uvaríme do polomäkka a scedíme.

prazdny

Tagliatelle s údeným lososom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

prazdny

Zeleninové fussili

Cestoviny

Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

prazdny

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

prazdny

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny

Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Falošná hubová sviečková

Hlavné jedlá

Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Bramboračka

Bezmäsité jedlá

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Hubová polievka s mrveničkou

Polievky

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Restovaný rybací šalát

Šaláty

Uvarené filé rozdrobíme a premiešame s majonézou.

prazdny

Plnený grilovaný baklažán

Hlavné jedlá

Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....

prazdny

Maďarská sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

prazdny

Zemiakovo– zeleninová polievka

Bravčové mäso

Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

prazdny

Cestoviny s orechovou omáčko

Cestoviny

Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.

prazdny

Špagety po čínsky

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

prazdny

Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

Hovädzie mäso

Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...

prazdny

Údené karé na víne

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

prazdny

Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam

Polievky

Umyté krúpy uvaríme spolu s nakrájanou mrkvou, zemiakmi a klobásou. Dochutíme soľou a korením.

prazdny

Polievka z droždia

Bezmäsité jedlá

Na oleji opražíme cibuľku a pridáme droždie. Miešame ho, až kým sa nerozpustí, zalejeme...

prazdny

Pstruh na masle

Hlavné jedlá

Pstruhy vložíme do osolenej vody s nakrájanou zeleninou, octom a korením. Varíme na miernom ohni 8 minút.

prazdny

Cviklová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Cviklu povaríme vo vode domäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky.

prazdny

Karfiolová polievka nakyslo

Polievky

Karfiol rozdelíme na ružičky a mrkvu nastrúhame.

prazdny

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....