Zeleninka podľa Oliviera

sjuz - fotkasjuz, 9. februára 2010

Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako stvorená. Zahreje, zasýti.

15 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

6  ks
6  ks
1/2 ks
3  PL
3  PL
1 ks
 podľa chuti
 podľa chuti
1  dl




Postup

  1. 1

    Zeleninu olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice - podľa veľkosti zeleniny - ak je veľká, môže sa aj na tri, štyri pásiky.

  2. 2

    Zmiešame med, citrónovú šťavu, soľ, posekané čili papričky, rozmarín, roztlačený cesnak, olej.

  3. 3

    Touto marinádou bohato potrieme zeleninu, pokladieme na plech a pečieme do skoro mäkka. Mala by byť mierne do hneda - med trochu skaramelizuje. Samozrejme - množstvá si upravujete podľa toho, koľko zeleninky chcete piecť. Je výborná aj ako príloha k pečeným masám.

Diskusia k receptu

sjuz
je to skôr zimné jedlo...:)
babinka
no vidim, ze oklukou sa dostavam k receptom, ktore som predtym nevidela - necitala....suuuup do KK :))
marianne
...spravila som vcera na neskoru veceru a vyborne to bolo.Podavala som s ryzou basamati na @methi sposob a nemalo to chybu....vdaka za vyborny recept,bude v tomto jesennom a zimnom obdobi castejsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia