Fantastický šalát, ktorého nemáte nikdy dosť :-)
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlady karfiol uvaríme nad parou v sitku alebo v parnom hrnci, starsi karfiol mozeme aj uvarit vo vode, hlavne ho nesmieme uplne rozvarit, lebo nebudeme mat salat, ale kasu :-) Uvareny karfiol popucime vidličkou a pridame majonézu, zelerovú vnat, ak nemame pouzijeme aspon petrzlenovu, vnat je dost dolezita, bez nej to nie je ono, odporucam mat zasobu v mraznicke.
- 2
Premiesame a podla chuti prisolíme a mozme pridat trosicku horcice. Nakladame na teple hrianky riadnu vrstvu, na ktoru este dame salatovy list a postruhanu mrkvu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu