Karfiolový šalát

anyone - bez fotkyanyone, 28. januára 2010

Fantastický šalát, ktorého nemáte nikdy dosť :-)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 lyžice
3 ks
2 lyžice
2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlady karfiol uvaríme nad parou v sitku alebo v parnom hrnci, starsi karfiol mozeme aj uvarit vo vode, hlavne ho nesmieme uplne rozvarit, lebo nebudeme mat salat, ale kasu :-) Uvareny karfiol popucime vidličkou a pridame majonézu, zelerovú vnat, ak nemame pouzijeme aspon petrzlenovu, vnat je dost dolezita, bez nej to nie je ono, odporucam mat zasobu v mraznicke.

  2. 2

    Premiesame a podla chuti prisolíme a mozme pridat trosicku horcice. Nakladame na teple hrianky riadnu vrstvu, na ktoru este dame salatovy list a postruhanu mrkvu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Tak tento šalát určite vyskúšam. Mám rada karfiol na akýkoľvek spôsob a tento recept je jednoduchý a verím že aj chutný. Len musím počkať, kým budem mať v záhrade petržlenovú vňaťku. Ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: