Majonéza

Majonéza ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

    Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

    Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red. : sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu...

  • Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen preto, že tam žije viac ako polovica našej rodiny, ale hlavne preto, že mám na ňu úžasné spomienky a...

  • Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.

  • Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme olejom, ochutíme soľou a korením a grilujeme z každej strany na chrumkavo.

  • Tuniakový šalát

    Tuniakový šalát

    Rozmyslala som, ako recept nazvat. Salat? Pomazanka? No pretoze ja taketo natierky volam salaty, tak preto som sa rozhodla pre salat.

  • Kuracia nátierka

    Kuracia nátierka

    Ked ostane z kuracieho masa, tak na druhy den robim vyprazanu ryzu, taka azijska verzia slovenskeho rizota. Tento raz som hladal po internete co sa da este ine spravit, zo zvyskov grilovanej kuraciny. Toto...

  • Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte aj deťom; dokonca aj tým, ktoré do jedenia musíte „prosiť“. Druh mäsa a finálnu úpravu si môžete voliť podľa...

  • Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Keďže baklažány mám veľmi rada, je to jedno z mojich obľúbených jedál.

  • Tvarohovo-vajíčkový šalát (fotorecept)

    Tvarohovo-vajíčkový šalát (fotorecept)

    Jednoduchý, ľahký a chutný šalát :-)

  • Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.

  • Zelerový šalát i nátierka

    Zelerový šalát i nátierka

    Hľadala som voľačo na odľahčenie po sviatkoch a aj keď som počula o zelerovom šaláte - veľmi mi zeler nevonia. Až keď som sa dopátrala nie na internete, ale od manželovho kamaráta jeho špecialitu, ktorou prekvapoval...

  • Recept bez obrázku

    Jarní vajíčkový salát podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN 50152 Jarní vajíčkový salát : salát se šunkou, s vejci a zeleninou, spojené majonézou. Hlavní suroviny jsou ve...

  • Recept bez obrázku

    Vajíčkový salát podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN 50151 Vajíčkový salát : salát z uvařených vajec, brambor a zeleniny, spojený majonézou. Je tvarovaný na stejnoměrné drobnější kostky,...

  • Vajíčkový šalát

    Vajíčkový šalát

    Akosi sa to tu v poslednej dobe rozšalátovalo :-), tak pridávam jeden do zbierky. Tiež ho mávali v bufetoch a dosť sa mi podarilo tú chuť napodobniť. Už si ale nepamätám, či v ňom býval...

  • Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.

  • Recept bez obrázku

    Pražský salát II podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN 50155 Pražský salát II: salát z uzeného vařeného boku a zeleniny, spojený majonézou. Hlavní suroviny jsou tvarovány na stejnoměrné nudličky....

  • Pražský salát I podle ČSN

    Pražský salát I podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN 50154 Pražský salát I : salát se šunkou, salámem, vejci a zeleninou, krájený na pravidelné kostky, spojený majonézou....

  • Appleburger s oštiepkom a so šalátom Coleslaw
  • Pochúťkový šalát podľa ČSN (fotorecept)

    Pochúťkový šalát podľa ČSN (fotorecept)

    Toto je pôvodný recept, podľa ktorého sa robil pochúťkový šalát pre bufety a studené kuchyne. Je to receptúra č. 50145 podľa ČSN, pri ktorej dodržaní mal šalát rovnakú chuť, či ste si ho kúpili...

  • Zemiakový šalát

    Zemiakový šalát

    Receptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte nie je, preto ho sem pridávam. Dúfam, že ak ho vyskúšate bude Vám chutiť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist