Majonéza

Majonéza ako ingrediencia v receptoch:

  • Salát z velkých bílých fazolí a kyselého zelí

    Salát z velkých bílých fazolí a kyselého zelí

    Nejsem zrovna nadšenec fazolový, ale tyhle velké mi i chutnají. A hlavně, tenhle salát je vynikající i jako chuťovka, i jako příloha. Fazole jedině velké. Salát podle situace - s cibulí i bez....

  • Salát s kuřecím masem

    Salát s kuřecím masem

    Salát opláchneme, nakrájíme na proužky, dáme na talíře. Okurku a mrkev nakrájíme škrabkou na tenké široké pruhy a rajčata rozkrájíme na dílky.

  • Štedrovečerná večera

    Štedrovečerná večera

    Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).

  • Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol až v poslenej chvíli, po ochutnaní prvého tucta týchto „medajlónkov“, kedy hneď z panvice putovali do úst. Chuť...

  • Šalát z pečeného kuracieho mäsa s broskyňou (fotorecept)

    Šalát z pečeného kuracieho mäsa s broskyňou (fotorecept)

    Tento šalát teraz beží v našej rodine aj u známych. Výborne sa hodí na rozličné stretnutia.

  • Kapustovo-cviklový šalát

    Kapustovo-cviklový šalát

    Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol ma tento šalát. Návšteve sa robili hrče za ušami a pýtala si rcp. :-). Dnes som ho zopakovala a nafotila,...

  • Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a dresingami. Ja som ich prvýkrat mala na konferenci v čínskej banke v Londýne a boli to práve tieto s pečeným bravčovým,...

  • Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

    Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

    Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red. : sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu...

  • Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen preto, že tam žije viac ako polovica našej rodiny, ale hlavne preto, že mám na ňu úžasné spomienky a...

  • Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.

  • Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme olejom, ochutíme soľou a korením a grilujeme z každej strany na chrumkavo.

  • Tuniakový šalát

    Tuniakový šalát

    Rozmyslala som, ako recept nazvat. Salat? Pomazanka? No pretoze ja taketo natierky volam salaty, tak preto som sa rozhodla pre salat.

  • Kuracia nátierka

    Kuracia nátierka

    Ked ostane z kuracieho masa, tak na druhy den robim vyprazanu ryzu, taka azijska verzia slovenskeho rizota. Tento raz som hladal po internete co sa da este ine spravit, zo zvyskov grilovanej kuraciny. Toto...

  • Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte aj deťom; dokonca aj tým, ktoré do jedenia musíte „prosiť“. Druh mäsa a finálnu úpravu si môžete voliť podľa...

  • Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Keďže baklažány mám veľmi rada, je to jedno z mojich obľúbených jedál.

  • Tvarohovo-vajíčkový šalát (fotorecept)

    Tvarohovo-vajíčkový šalát (fotorecept)

    Jednoduchý, ľahký a chutný šalát :-)

  • Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.

  • Zelerový šalát i nátierka

    Zelerový šalát i nátierka

    Hľadala som voľačo na odľahčenie po sviatkoch a aj keď som počula o zelerovom šaláte - veľmi mi zeler nevonia. Až keď som sa dopátrala nie na internete, ale od manželovho kamaráta jeho špecialitu, ktorou prekvapoval...

  • Recept bez obrázku

    Jarní vajíčkový salát podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN 50152 Jarní vajíčkový salát : salát se šunkou, s vejci a zeleninou, spojené majonézou. Hlavní suroviny jsou ve...

  • Recept bez obrázku

    Vajíčkový salát podle ČSN

    Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN 50151 Vajíčkový salát : salát z uvařených vajec, brambor a zeleniny, spojený majonézou. Je tvarovaný na stejnoměrné drobnější kostky,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist