Recepty, kde je kôpor
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...
Jarná šalátová polievka
Túto polievku varieva moja mama a teraz už mnoho rokov úspešne aj moja manželka, a občas...
Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.
Zemiakový prívarok s guličkami čo dom dal
Som " škrečkovadlo" t. j odkladám všetko, čo sa mi môže hodiť. Dnes sme mali...
Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom
Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej...
Ježko na kyslých zemiakoch
... alebo aj kyslé zemiaky bez ježka, komu ako chutí... :-)
Šalátový prívarok
V zohriatom masle rozmiešame múku, zalejeme ju mliekom a vývarom z kostí, povaríme a dochutíme...
Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...
Uhorková omáčka so smotanou
Mrkvu očistíme, nastrúhame a z masla, strúhanej mrkvy, múky a práškového cukru pripravíme žltú...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Plnené bravčové závitky
Umyté mäso pokrájame na 4 až 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na...
Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...
Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Letný šalát s tvarohom
Zeleninu postrúhame, pridáme tvaroh, mlieko, vňať z petržlenu, dochutíme a okoreníme.
Krémová hubová polievka
Huby pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu podusíme na masle, pridáme huby, citrónovú šťavu
a...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú
zeleninovú...
Kôprová polievka
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej kôpor, ale nesmažíme. Hneď...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme
na oleji,...
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Zelenina na karí
Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...
Jarná šalátová polievka
Túto polievku varieva moja mama a teraz už mnoho rokov úspešne aj moja manželka, a občas...
Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.
Zemiakový prívarok s guličkami čo dom dal
Som " škrečkovadlo" t. j odkladám všetko, čo sa mi môže hodiť. Dnes sme mali...
Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom
Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej...
Ježko na kyslých zemiakoch
... alebo aj kyslé zemiaky bez ježka, komu ako chutí... :-)
Šalátový prívarok
V zohriatom masle rozmiešame múku, zalejeme ju mliekom a vývarom z kostí, povaríme a dochutíme...
Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...
Uhorková omáčka so smotanou
Mrkvu očistíme, nastrúhame a z masla, strúhanej mrkvy, múky a práškového cukru pripravíme žltú...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Plnené bravčové závitky
Umyté mäso pokrájame na 4 až 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na...
Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...
Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Letný šalát s tvarohom
Zeleninu postrúhame, pridáme tvaroh, mlieko, vňať z petržlenu, dochutíme a okoreníme.
Krémová hubová polievka
Huby pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu podusíme na masle, pridáme huby, citrónovú šťavu a...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Kôprová polievka
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej kôpor, ale nesmažíme. Hneď...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Zelenina na karí
Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....