Zemiakový prívarok s guličkami čo dom dal

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 15. apríla 2010

Som " škrečkovadlo" t.j odkladám všetko, čo sa mi môže hodiť. Dnes sme mali chuť na zemiakový prívarok, ale ja na vrch ešte "niečo potrebujem", tak som urobila revíziu mrazáka a našla som uvarené, obraté kuracie mäsko z polievky a ryžu.

Postup

  1. 1

    Zemiaky obielime a nakrájame na menšie kocky. Varíme v posolenej vode s koreninami. Keď sú zemiaky mäkké zahustíme ich smotanou, do ktorej sme pridali múku, cukor, ocot a kôpor.

  2. 2

    Staršie pečivo polámeme na menšie kúsky, zalejeme bujonom, aby zmäklo, pridáme pomleté mäso, vajce, koreniny, ryžu, na drobno posekaný medvedí cesnak, premiešame a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

evusik
@je žibabka tak to sa ti podarilo, kyselé prívarky môžem vždy a keď je k tomu nejaká tá "fašírka" tak to nemá chybu. Narobila si mi chute :-)
zdezda
moje deti milujú omáčky a táto je najobľúbenejšia, robím ju rovnako, no nedávam ocot, smotana nám stačí, no a to "upratovanie" v mrazáku ...si kreatívna, supiš :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha