Som " škrečkovadlo" t.j odkladám všetko, čo sa mi môže hodiť. Dnes sme mali chuť na zemiakový prívarok, ale ja na vrch ešte "niečo potrebujem", tak som urobila revíziu mrazáka a našla som uvarené, obraté kuracie mäsko z polievky a ryžu.
Suroviny
Prívarok: | |
1 kg |
|
3 guličky |
|
3 guličky |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guličky: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
15 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky obielime a nakrájame na menšie kocky. Varíme v posolenej vode s koreninami. Keď sú zemiaky mäkké zahustíme ich smotanou, do ktorej sme pridali múku, cukor, ocot a kôpor.
- 2
Staršie pečivo polámeme na menšie kúsky, zalejeme bujonom, aby zmäklo, pridáme pomleté mäso, vajce, koreniny, ryžu, na drobno posekaný medvedí cesnak, premiešame a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu