Foto: jody
...alebo aj kyslé zemiaky bez ježka, komu ako chutí... :-)
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme spolu so všetkými koreninami a trochou masla takmer do mäkka. Z múky a vody pripravíme zátrepku, prevaríme 5 minút, pridáme cukor, kyslú smotanu, rozpučený cesnak a už len prehrejeme.
- 2
Špekáčky pozdĺžne prekrojíme a na oblej strane narežeme krížom krážom "na ježka". Opekáme bez tuku na teflónovej panvici najskôr z reznej strany, potom z ježacej. Dobrú chuť.
- 3
Kto sa chce postiť, spraví si namiesto ježa volské oko, nech ostaneme pri zvieracích názvoch... :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ježka robievam rovnako :-D ale prívarok inak. zemiaky udusím na cibuli s bobk.listom a gulkami čier.korenia a potom dám zátrepku zo smotany a zriedim mliekom. cesnak nedávam, ale na konci okyslím octom. Je to fakt jednoduché jedlo, ale u nás ho majú všetci radi :-)