Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 30. januára 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež rozkrojíme. Lyžičkou vyberieme časť dužiny s jadierkami. Takto pripravené uhorky nakrájame na centimetrové mesiačiky. Cibuľu nasekáme najemno, speníme na masle, osolíme, zalejeme smotanou a redukujeme. Pridáme vínny ocot, a trochu cukru.
- 2
Nasekáme si čerstvý kôpor, premiešame s uhorkami a pridáme do vyredukovanej omáčky. Náš tip: Uhorku a kôpor dávame do omáčky až na koniec, aby si obe suroviny zachovali krásnu zelenú farbu. Omáčku s uhorkami ešte chvíľu prehrejeme a odstavíme. Filet z parmice na koži narežeme, aby sa nám ryba na panvici neskrútila.
- 3
Rybu osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na rozohriatu panvicu dáme olej a filet spolu so stonkami rozmarínu opekáme z oboch strán. Servírujeme najprv teplý uhorkový šalát. Naň uložíme filet z parmice a jedlo dozdobíme čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zneje to skor ako parenica..
Hladal som daako slabo, tu parmicu -parenicu.
Takze mullet.
patrí medzi 3 najviac lovených rýb tiež v Genezaretskom jazere. sandratamer ti napísala správny preklad mullet.
@2010
s najväčšou pravdepodobnosťou ide o rybu ktorá sa volá
parmica karmínová (Mullus barbatus)
www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=790...
eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lng1=sk,en...
〈=&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=508283:cs&page=1&hwords=parmica+karm%C3%ADnov%C3%A1~
parmice nachová je česky