4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór a pražíme do mäkka. Potom pridáme múku, stiahneme plameň a za občasného miešania ešte asi 3 minúty smažíme. Do hrnca prilejeme horúci vývar, premiešame a pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
- 2
Potom zmiernime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Lososa nakrájame na menšie kúsky, ktoré spolu s mliekom pridáme do polievky. Polievku varíme už len krátko, asi 3-5 minút, aby sa mäso nerozpadlo. Potom primiešame šľahačkovú smotanu a sekaný kôpor. Polievku prehrejeme, už nevaríme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu