Krémová lososová polievka

feroad - bez fotkyferoad, 6. júna 2010
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 čl
1 ks
1  ks
2 PL
1,5 l
4 ks
350 g
200 ml
150 ml
2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór a pražíme do mäkka. Potom pridáme múku, stiahneme plameň a za občasného miešania ešte asi 3 minúty smažíme. Do hrnca prilejeme horúci vývar, premiešame a pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu.

  2. 2

    Potom zmiernime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Lososa nakrájame na menšie kúsky, ktoré spolu s mliekom pridáme do polievky. Polievku varíme už len krátko, asi 3-5 minút, aby sa mäso nerozpadlo. Potom primiešame šľahačkovú smotanu a sekaný kôpor. Polievku prehrejeme, už nevaríme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: