Foto: elisticka
V zelovoci som videla pekne patizoniky tak som chcela urobiť z nich niečo ine ako vysmažené.Aby to mohla konzumovať aj dcéra celiatička tak som Zobraziť celý popisV zelovoci som videla pekne patizoniky tak som chcela urobiť z nich niečo ine ako vysmažené.Aby to mohla konzumovať aj dcéra celiatička tak som prispôsobila recept aj pre ňu.Je to dobrá sezonna polievka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si všetky potrebné suroviny na polievku plus cibuľu a olej
-
2
pokrájame na drobno cibuľu a orestujeme na oleji do zlatova
-
3
nastrúhame okrojené patizonky aj s dužinou lebo su mladé netreba nič vyhadzovať
-
4
opraženú cibuľku zalejeme vodou ,pridáme vegetu,kôpor,korenie mleté a vsypeme nastrúhané patizony
-
5
varíme asi 10 minút a pripravíme si zátrepku zo smotany a múky (kto má rád kalorickejšie tak može dať 30% smotanu)
-
6
uvaríme na tvrdo vajíčka a nakrájame na kocečky
-
7
do polievky nalejeme zátrepku a varíme ešte 10 minút a nakoniec pridáme nakrájané vajíčka.
-
8
servírujeme s kyselou smotanou a ozdobíme petržlenovou vňatkou.podávame s celiatickým chlebíkom.dobrú chuť!
Ty máš vždy príma recepty šikulko...:-DDD