Foto: jody
Polievky na kyslo sú v lete jedným z našich hitov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zvyčajne dávam variť šošovicu do takejto polievky len do čistej vody, ale potrebovala som uvariť údené a hádam tú dobrotu nevylejem?! Takže údené uvaríme s dvomi popučenými cesnakmi do mäkka, cca 3/4 hodinku. Ak máme čas, necháme vychladnúť vo vývare. Ak čas nemáme, lebo poludnie je už za rohom, uvarené mäso vyberieme a hneď ho zakrútime do alobalu a tak necháme vychladnúť. Neoschne a zostane šťavnaté.
- 2
Do vývaru nasypeme šošovicu, pridáme zemiaky, posolíme, pridáme bobuľky oboch korení a trochu vavrínu a kôpru a necháme uvariť takmer do mäkka. Za hrsť múky vymiešame so sladkou smotanou (používam tú 33%-nú), vylejeme do polievky a zo 5 minút povaríme. Medzitým prisýpame cukor podľa chuti. Keď polievku vypneme, pridáme kopec čerstvého kôpru a dochutíme octom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu