Túto polievku varieva moja mama a teraz už mnoho rokov úspešne aj moja manželka, a občas aj ja - ale ja ju radšej konzumujem Zobraziť celý popisTúto polievku varieva moja mama a teraz už mnoho rokov úspešne aj moja manželka, a občas aj ja - ale ja ju radšej konzumujem :-). Najradšej ju mám studenú a dobre dokyslenú octom, rovno z chladničky. Je veľmi osviežujúca. Viem, že koľko ľudí, toľko chutí, ale takto ju robievame my... Recept je na 2 až 2,5 l polievky.
Postup
-
1
Slaninku nakrájame a dáme do hrnca. Keď sa rozpustí, pridáme 5 - 6 drevených varešiek polohrubej múky a urobíme zápražku. Do zápražky pridáme kôpor (niekto ho pridáva až nakoniec, do hotovej polievky) a zalejeme litrom vody. Necháme zovrieť. Medzitým si nakrájame hlávkový šalát na malé kúsky. Do vriacej vody pridáme mlieko a na miernom ohni (kto nemá oheň, na miernej elektrike) znovu necháme prevrieť. Potom pridáme nakrájaný šalát a tesne pred varom odstavíme. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú naložíme ako prvú na okraj taniera (tak do 1/4 objemu taniera) a doplníme šalátovou polievkou. Dobrú chuť!!!
- je vyborna
Môj muž by ju jedol na raňajky, obed, aj večeru.