Suroviny
200 g |
|
250 g |
|
2 strúčky |
|
3 pol.lyžice |
|
2-3 pol.lyžice |
|
1 pol.lyžica, nasekaný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na ozdobu (tmavé,najlepšie sušené) |
|
Postup
-
1
Jogurt dáme do hustého sitka odkvapkať,šalátovú uhorku ošúpeme,postrúhame a vytlačíme z nej šťavu.Suroviny zbavené tekutiny zmiešame,pridáme roztlačený cesnak,posekaný kôpor,soľ,korenie,citronovú šťavu a olivový olej.Podávame dobre vychladené,ozdobené olivami.Podavame s bielym chlebíkom.
- 2
Dobré Tzatziky je krémové a nie je vodavé.Ak nemáte k dispozícii Grécky jogurt môžete použiť náš Zvolenský alebo dobrú hustú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu