Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom

jarco - fotkajarco, 14. apríla 2010
Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom
Foto: jarco

Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja manželka :-) Neuvádzam množstvá surovín, je to veľmi variabilné a záleží od individuálneho vkusu.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Môžete pridať aj:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľové struky nakrájam na menšie kúsky a podusím na pare cca 5 minút. Majú ostať chrumkavé. Ochladím v studenej vode.

  2. 2

    Syr (môže byť eidam, gouda alebo iný jemný druh, vyvarujte sa syrov s výraznou chuťou) nakrájam na malé kocky. Rovnako dusenú bravčovú šunku. Zmiešam s fazuľkou.

  3. 3

    Pripravím si dresing z olivového oleja, octu (my používame biele balsamico) a soli. Šalát premiešam s dresingom a kôprom, najlepšie čerstvým (ten sme dnes trestuhodne zabudli pridať, preto ho na fotke nevidíte :-)

  4. 4

    Šalát je najlepší po niekoľkohodinovom odležaní v chladničke, ale môže sa podávať aj ihneď. Odporúčam celozrnné pečivo.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
jarco,
no toto je super,
naozaj telepatia uz som isiel pridavat fazulkovy salat ale teply s chorizom, pockam...

Pridaj komentár k receptu: