Foto: jarco
Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja Zobraziť celý popisJednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja manželka :-) Neuvádzam množstvá surovín, je to veľmi variabilné a záleží od individuálneho vkusu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľové struky nakrájam na menšie kúsky a podusím na pare cca 5 minút. Majú ostať chrumkavé. Ochladím v studenej vode.
- 2
Syr (môže byť eidam, gouda alebo iný jemný druh, vyvarujte sa syrov s výraznou chuťou) nakrájam na malé kocky. Rovnako dusenú bravčovú šunku. Zmiešam s fazuľkou.
- 3
Pripravím si dresing z olivového oleja, octu (my používame biele balsamico) a soli. Šalát premiešam s dresingom a kôprom, najlepšie čerstvým (ten sme dnes trestuhodne zabudli pridať, preto ho na fotke nevidíte :-)
- 4
Šalát je najlepší po niekoľkohodinovom odležaní v chladničke, ale môže sa podávať aj ihneď. Odporúčam celozrnné pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no toto je super,
naozaj telepatia uz som isiel pridavat fazulkovy salat ale teply s chorizom, pockam...